Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Πατατοκροκέτες με κοτόπουλο

 
Αν είστε μαμά και το παιδάκι σας δεν τρώει εύκολα το κοτόπουλο, μπορείτε να του το προσφέρετε σε ένα περιτύλιγμα δελεαστικό. Στα παιδιά αρέσουν οι κροκέτες. Αλλά και για εμάς τους μεγάλους είναι ένα νόστιμο μεζεδάκι.
Υλικά: 6 πατάτες μέτριες βρασμένες , 1 φλιτζάνι γάλα, μιά κούπα τυρί τρυμένο (όποιο κίτρινο τυρί), 2 κουταλιές βούτυρο, ένα στήθος βραστό κοτόπουλο, 1 κουταλιά κόρν φλάουερ, αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο, και για το πανάρισμα ένα αυγό και φρυγανιά.

Εκτέλεση: Ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε τις πατάτες και τις αφήνουμε στην άκρη . Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και το κοτόπουλο σε κυβάκια και το σωτάρουμε λίγο. Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο γάλα και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι . Βράζουμε την κρέμα να δέσει να γίνει πηχτή. Βάζουμε έπειτα την κρέμα μαζί με την λιωμένη πατάτα , ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφο μίγμα, ενώ προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το τυρί. Αν χρειαστεί βάζουμε λίγη φρυγανιά ώστε να έχουμε ένα μίγμα που να πλάθετε εύκολα . Φτιάχνουμε μικρά κεφτεδάκια , τα περνάμε από το αυγό που έχουμε κτυπήσει πρώτα και τα πανάρουμε με φρυγανιά.Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε με λεμονάκι ή με μουστάρδα . Καλή επιτυχία! και Καλή σας όρεξη!

Η συνταγή είναι από παλιό περιοδικό 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις