Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Νοβοκαϊνη

πηγή: εφημεριδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ//ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 3-4/4/04

Υπόθεση: Ο οδοντίατρος Δόκτορ Σάνγκστερ υποκύπτει στη γοητεία της Σούζαν, μιας πελάτισσάς του και καταλήγει να παίζει κυνηγητό με την αστυνομία, να πηδάει πάνω από τις στέγες για να ξεφύγει, να ανταλλάσει σφαίρες. Το έργο ξεκινάει με τον καθημερινό αυτό ήρωα ο οποίος δαγκώνει ένα κομμάτι από τον απαγορευμένο καρπό κλέβοντας μια στιγμή αμαρτίας από μια νεαρή και όμορφη ασθενή του.
Η νεαρή γυναίκα τον ξεγελάει να της γράψει μια συνταγή για Demerol και αυτός, με τις αγαθότερες των προθέσεων εκτελεί την παράκλησή της, για να βρεθεί στη συνέχεια μπλεγμένος σε μια υπόθεση ναρκωτικών. 

Συντελεστές: Ο Στήβ Μάρτιν υποδύεται έναν οδοντίατρο, όμως δεν κρατά απλώς έναν ρόλο κωμικό, όπως τον έχουμε έως σήμερα συνηθίσει, κάνοντας μια στροφή σε ρόλους τραγικότερους ή μάλλον σε πιο σύνθετες ερμηνείες σε ένα φίλμ με στοιχεία "noir". Μαζί του η Laura Dern η Helena Bonham-Carter, ο Scott Caan, ο Elias Coteas, ο Keith David. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο David Atkins.

Προσέξαμε: Σίγουρα το εξαιρετικά πολύπλοκο σενάριο, που παρουσιάζει τόσες εκπλήξεις, τόσες απότομες... στροφές και τόσες ανατροπές, δεν επιτρέπει να αποκαλύψει τίποτα από τα μυστικά του.
Αυτά αξίζει να τα εντοπίσετε μόνοι σας.  Παρότι η ιδέα ενός απλού ανθρώπου που μεταμορφώνεται μέσα από απίστευτες ή πιστευτές καταστάσεις σε ένα βίαιο άνθρωπο ή σε ένα εργαλείο βίας δεν είναι καινούρια. Υπάρχουν στιγμές απολαυστικές αλλά και μακάβριες. Υπάρχει μυστήριοαλλά και βιαιότητα.

Και Προσέξτε: Σίγουρα η ανάκριση είναι από τις πιο απολαυστικά παράλογες σκηνές της ταινίας.

                                       -------------------------------------------------------
http://www.greekbooks.gr/dvd/komenti/novokaini-2.product 

ΝΟΒΟΚΑΪΝΗ - NOVOCAINE

Διανομή: ODEON
Κωδικός: #DVD3067
Παραγωγή: FEMEWAY
Star Collection: όχι
Πλήθος DVD: 1
Γλώσσες: Αγγλικά
Ήχος: Dolby Digital 5.1
Παραγωγή του: 2001
Επιπλέον: Κινηματογραφικό τρέιλερ
Διάρκεια: 90 mi
Πρωτότυπος Τίτλος: NOVOCAINE
Ζώνη: 2-Ευρώπη
VHS: όχι
Εικόνα: ΑΝΑΜΟΡΦΙΚΗ 1,78:1, ΕΓΧΡΩΜΗ


                           --------------------------------

http://movie-eaters.ucoz.com/blog/novocaine_noboka_nh/2010-03-31-969

Ο Dr. Frank Sangster ζεί το «Αμερικάνικο Όνειρο». Είναι ένας πετυχημένος οδοντίατρος, ζει σε ένα πλούσιο μοντέρνο σπίτι και έχει στο πλευρό του την αρραβωνιαστικιά του Jean Noble που φιλοδοξεί κι η ίδια να γίνει μια εξίσου πετυχημένη οδοντίατρος. Η καλά οργανωμένη του ζωή θα ανατραπεί σε μια στιγμή. Αυτό συμβαίνει όταν εμφανίζεται στο ιατρείο του, η Susan Ivy, μια νεαρή, μικροκαμωμένη και πολύ όμορφη ασθενής μ΄ ένα φρικτό πονόδοντο, μια απαίτηση για μια συνταγή για παυσίπονα. Σύντομα παυσίπονα θα αρχίσουν να εξαφανίζονται από το ιατρείο του. Επιπλέον θα αρχίσει να τον παρακολουθεί ο ψυχωτικός αδελφός της Susan Ivy. Η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών και η Αστυνομία θα αρχίσουν να αναζητούν το Frank για τα χαμένα χάπια και κάποια πτώματα. Αποφεύγει την αστυνομία και στο δρόμο ανακαλύπτει ότι βρίσκεται στο κέντρο ενός προσεγμένου σχεδίου το οποίο ίσως εμπλέκει και τον αδελφό του, τον Harlan. Ο ήρωάς μας θα βάλει σαν στόχο να βάλει σε τάξη τη ζωή του μαζί με τη Susan μπαίνοντας σε μια περιπέτεια γεμάτη από σεξ, ναρκωτικά και μερικούς φόνους.

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις