Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού

 http://www.zougla.gr/politismos/article/prostatevmeno-periexomenopagosmia-imera-politismou

Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού

 

 

 

                                                                            
 
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012, 00:53
Τον Νοέμβριο του 2001 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε να ανακηρύξει την 21η 
Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Πολιτισμική Διαφορετικότητα, τον Διάλογο και την Ανάπτυξη.  Κάλεσε όλα τα κράτη - μέλη, τις διακυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις να διοργανώσουν εκδηλώσεις, που θα διευρύνουν τη γνώση των λαών σχετικά με τον παγκόσμιο πολιτιστικό πλούτο και να ενθαρρύνουν μέσω της εκπαίδευσης και των μέσων μαζικής ενημέρωσης τη γνώση της αξίας της πολιτισμικής διαφορετικότητας.
                          
                                            --------------------------------------------------


http://blogs.sch.gr/geapostoli/2012/05/21/2651/


Μήνυμα από την Κα Irina Bokova,
Γενική  Διευθύντρια της UNESCO,
με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πολιτιστική Ποικιλομορφία
για το Διάλογο και την Ανάπτυξη

    Παγκόσμια Μέρα Πολιτισμού
  • Ο πολιτισμός είναι αυτό που είμαστε. Ενσαρκώνει την ταυτότητά μας και τα όνειρά μας για το μέλλον.
  • Με την προστασία και την προώθηση του πολιτισμού, να διατηρήσουμε τη διαφορετικότητα. Νέες τεχνολογίες ταχείας παγκοσμιοποίησης φέρνουν μαζί πολιτισμούς όπως ποτέ πριν.
  • Πολιτιστική πολυμορφία ευδιάκριτα χαρακτηριστικά κάθε μέρα για τα νέα μέσα επικοινωνίας οθόνες σε μικτές κοινωνίες μας.
  • Ο κύριος σκοπός των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό (UNESCO) είναι να προβλέψει τους τρόπους και τα μέσα της την απελευθέρωση του δυναμικού της πολιτιστικής ποικιλομορφίας.
  • Πολιτιστικές συμβάσεις της ΟΥΝΕΣΚΟ δείχνουν ότι ο πολιτισμός μπορεί να σφυρηλατήσει δεσμούς ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον με την προστασία  ενσώματης  κληρονομιάς του κόσμου και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και την προώθηση της πολυμορφίας της πολιτιστικής έκφρασης.
  • Ο Πολιτισμός μας βοηθά να αυξηθεί πάνω από συγκρούσεις με στόχο την κατανόηση των παραγόντων που μας ενώνουν. Η ΟΥΝΕΣΚΟ  στην Οικουμενική Διακήρυξη για την Πολιτιστική Ποικιλομορφία, που εγκρίθηκε το 2001, αναφέρει ότι «πολιτιστική ποικιλομορφία είναι τόσο απαραίτητη για την ανθρωπότητα, όπως είναι η βιοποικιλότητα για τη φύση ».
  • Η Δήλωση έθεσε τα θεμέλια για τη συνολική διακυβέρνηση στην  υφήλιο, ικανή για εξασφαλίζεται η τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως.
Η Irina Bokova

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις