Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Λόγια Μεγάλων Ανδρών

Ο Λόρδος Βύρων (1788-1824) ήταν Άγγλος ποιητής και φιλέλληνας υποστήριζε ότι αν πείς την αλήθεια είναι σαν να πήρες το δρόμο της κακοτυχίας , γίνεσαι αντιπαθής γιατί η αλήθεια συνήθως είναι πικρή. Επίσης υποστήριζε ότι ένα κρα΄τος για να φτιαχτεί χρειάζονται πολλά χρόνια αλλά μπορεί να καταστραφεί σε μια μόνο μέρα.

Ο Άγγελος Τερζάκης (1907-1979)  έλληνας πεζογράφος , υποστήριζε ότι δεν υπάρχει μεγάλη ή μικρή τέχνη , όλες είναι το ίδιο σπουδαίες, όμως υπάρχουν μεγάλοι καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν απο τους υπόλοιπους. Επίσης έλεγε και κάτι άλλο : ότι όλη η πορεία της δημιουργίας του πολιτισμού είναι μια πάλη του ανθρώπου κατά του εαυτού του.  Δηλ. του αρχικού εαυτού του του ακαλλιέργητου , πρωτόγονου , άγριου
εαυτού του.

Ο Αβραάμ Λίνκολν (1809-1865) πρόεδρος ΗΠΑ υποστήριζε ότι καμμιά κυβέρνηση ό,τι ακραίο κι αν κάνει  δεν μπορεί να βλάψει τον λαό, άν αυτός διατηρεί την αρετή και την ετοιμότητά του. Επίσης έλεγε ότι άν οι δούλοι έχουν ελευθερία  τότε και οι από πάντα ελεύθεροι θα είναι εξασφαλισμένοι. Διότι η οργή του σκλάβου κάποτε κάνει την ανατροπή.

Ο Κομφούκιος (551-479 π.Χ.) Κινέζος διανοητής και κοινωνικός φιλόσοφος είπε το εξής: " ο ανώτερος άνθρωπος είναι σκληρός με τον εαυτό του ενώ ο κατώτερος με τους άλλους"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις