Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Υλικά: 6 μικρά πορτοκάλια (1 κιλό), 2 λίτρα νερό, 2 κιλά ζάχαρη

Εκτέλεση: Κόψτε τα πορτοκάλια με τη φλούδα σε λεπτές φέτες. Κρατήστε τα κουκούτσια. Βάλτε τα πορτοκάλια με νερό σε μεγάλο μπόλ και αφήστε τα για μια νύχτα. Βάλτε τα κουκούτσια σε ποτήρι, σκεπάστε με λίγο νερό και αφήστε τα για νια νύχτα.
Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα πορτοκάλια με το νερό και σιγοβράστε τα σκεπασμένα περίπου για 45 λεπτά ώσπου να μαλακώσει η φλούδα. Μετρήστε το μίγμα και υπολογίστε ένα φλιτζάνι ζάχαρη για κάθε φλιτζάνι μίγματος. Βάλτε τα φρούτα στη κατσαρόλα μαζί με το υγρό των κουκουτσιών και τη ζάχαρη. Ζεστάνετε το μίγμα χωρίς να βράσει και ανακατώστε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Έπειτα βράστε χωρίς ανακάτεμα σε υψηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά και δείτε άν έδεσε. Βάλτε τη μαρμελάδα σε βάζα που μόλις αποστειρώσατε δια βρασμού να είναι ακόμη ζεστά. Όταν κρυώσει σφραγίστε τα. Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι από ένα απόκομμα παλιού περιοδικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις