Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Στον Κύκλο της ζωής

Έχουμε πεί επανειλλημένως,και όλοι μας το καταλαβαίνουμε, από τον πιό ειδήμωνα μέχρι τον πιο αδαή, ότι πρέπει να προσέχουμε και να διατηρούμε τον πλανήτη μας έτσι που εξ  "ΑΡΧΗΣ" έχει δημιουργηθεί και προορισθεί να λειτουργεί και να υπάρχει, ώστε να έχει μέλλον και το ανθρώπινο είδος. Μέρος λοιπόν αυτού του θαυμάσιου συνόλου είναι και τα είδη  που σήμερα τείνουν να εκλείψουν. Πολλές ανά τον κόσμο οργανώσεις και φορείς , προσπαθούν καθημερινά να προσφέρουν έργο προς αυτή την κατεύθυνση .

   Στη χώρα μας και συγγεκριμένα στην Αττική λειτουργεί το περίφημο Αττικό Πάρκο

 http://www.atticapark.com/zoo-about/5NAH/%CE%A4%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1


Ταυτότητα Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, μέλος της ΕΑΖΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων), αποτελεί σήμερα το μοναδικό στην Ελλάδα ζωολογικό πάρκο, φιλοξενώντας κάθε χρόνο εκατοντάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών, από όλη τη χώρα.

Μετρώντας ήδη μια δεκαετία «ζωής» προσφέρουμε στους επισκέπτες μας ένα μοναδικό ταξίδι στις πέντε ηπείρους, μέσα από τη ζωή των 2.000 ζώων από 400 είδη  που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις μας.



Ως μέλος της
EAZA προτεραιότητα αποτελεί η τήρηση όλων των αυστηρών προδιαγραφών που απαιτούνται για τη σωστή φιλοξενία των ζώων.

Σε συνεργασία με την ΕΑΖΑ συμμετέχουμε ενεργά σε
17 Ευρωπαϊκά προγράμματα αναπαραγωγής απειλούμενων ειδών (ΕΕP), και 29 είδη στο πάρκο μας παρακολουθούνται και ελέγχονται μέσω του Βιβλίου γενεαλογίας και αναπαραγωγής (ΕSB).

Επίσης από την αρχή του 2004 το ΑΖΠ χρησιμοποιεί το
Διεθνές σύστημα πληροφοριών πανίδας (ΙSΙS) όπου καταχωρούνται όλα τα δεδομένα των ζωολογικών πάρκων της ΕΑΖΑ και της WAZA (Παγκόσμια Ένωση Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων). Μέσω αυτού του συστήματος μπορούμε να έχουμε πολύτιμες πληροφορίες για όλα τα ζώα που φιλοξενούνται σε ζωολογικά πάρκα διεθνώς.

Για τους επισκέπτες, οι ζωολογικοί κήποι αποτελούν ένα χώρο διασκέδασης και χαλάρωσης. Στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο επιδίωξη είναι να αποτελεί ταυτόχρονα και πρώτιστα, χώρο διασκέδασης αλλά και εκπαίδευσης για το κοινό και προστασίας και διατήρησης για τα ζώα.

                                         -----------------------------------------------

  http://www.ambafrance-gr.org/Jean-Jacques-LESUEUR
RSS

Jean-Jacques LESUEUR, ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου [ fr ]l


Υπάρχουν εκείνοι που αγαπούν την Ελλάδα του χθες. Ο Jean-Jacques Lesueur αγαπά την Ελλάδα του σήμερα. Και κυρίως την Ελλάδα του αύριο. Από την άφιξή του στην χώρα, το 1969, αυτός ο δυναμικός Γάλλος, αναπτύσσει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες βασιζόμενος πάντα στο ίδιο σκεπτικό : προτείνοντας στους Έλληνες κάτι νέο, κάτι που δεν έχουν γνωρίσει ακόμα. Σύμβουλος απασχόλησης αρχικά, ο Jean-Jacques Lesueur ασχολήθηκε κατόπιν με παιδικές εκδόσεις και με εκδόσεις για ενήλικες για να κερδίσει τώρα το τελευταίο του στοίχημα δημιουργώντας ένα ζωολογικό πάρκο διεθνούς κύρους, ο οποίος θα διαθέτει σύντομα και ένα ενυδρείο 6.000 μ2.

GIF - 9.6 koJean-Jacques Lesueur
Το 1969, ενώ μερικοί ανακαλύπτουν το φεγγάρι, ο Jean-Jacques Lesueur, φτάνει στην Αθήνα. Είναι 25 ετών και δραστηριοποιείται ως σύμβουλος απασχόλησης για λογαριασμό βρετανικής εταιρίας. Πετυχαίνει διάνα, κάτι τέτοιο δεν υπήρχε ακόμα στην ελληνική αγορά. Είναι η εποχή της οικονομικής απογείωσης και της άφιξης μεγάλων διεθνών επιχειρήσεων που υστερούν σε στελέχη. Για τον Jean-Jacques Lesueur, οι δουλειές πάνε καλά. Και πάνε τόσο καλά που ο νεαρός Γάλλος ανοίγει την πρώτη του επιχείρηση το 1971. « Μέχρι το 1989, χρονιά που πούλησα την επιχείρηση αυτή, καλύψαμε 923 θέσεις. Και κέρδισα πολλά χρήματα ».
Δεν πρέπει όμως να πιστεύουμε ότι το χρήμα φέρνει την ευτυχία στους δημιουργούς. Το 1975, ο Jean-Jacques Lesueur μπαίνει σε μια νέα αγορά : τις παιδικές εκδόσεις. « Την εποχή εκείνη στην Ελλάδα, κυκλοφορούσαν μόνον οι λίγο μουντές κλασικές εκδόσεις, και κανένα από αυτά τα ωραία βιβλία σε τρεις διαστάσεις τα οποία είχαν μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό », θυμάται ο ίδιος. Έτσι δημιουργήθηκε η « Turtle Publications » στην Αθήνα. Από παιδικά λεξικά μέχρι βιβλία « pop up », όλα σημειώνουν επιτυχία. Η εταιρία ανοίγει μετά από λίγο βιβλιοπωλεία για παιδιά στην Ελλάδα, αλλά και στις ΗΠΑ, την Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη.

Οι χάρες της Ζωής

Γιατί να σταματήσει κάποιος όταν βρίσκεται σε τόσο καλό δρόμο; Στην Ελλάδα λοιπόν, οι εκδόσεις προσφέρουν και άλλους τομείς κατάκτησης. Γιατί, το προσβλεπόμενο αναγνωστικό κοινό δεν είναι ακόμα ενημερωμένο... « Δεν υπήρχαν περιοδικά γοητείας. Η ελληνική κοινωνία ήταν πραγματικά πολύ μακριά από όλα αυτά », λέει χαμογελώντας ο Jean-Jacques Lesueur. Να λοιπόν ένας καλός λόγος για να πάρει το αεροπλάνο και να πείσει τον αμερικανό εκδότη του Playboy να δώσει την άδειά του για την κυκλοφορία του περιοδικού. « Είπε Ο.Κ. Και πρέπει να πω ότι το χαρήκαμε πολύ ».
Οι Έλληνες στην αρχή σοκαρίστηκαν. Κατόπιν όμως ενέδωσαν στις χάρες της Ζωής Λάσκαρη, πρώτης ελληνίδας διασημότητας που τόλμησε να αποκαλύψει όλη της την προσωπικότητα σε χαρτί ιλουστρασιόν. « Την ημέρα εκείνη, οι πωλήσεις απογειώθηκαν. Και δεν σταμάτησαν να αυξάνονται.»
Μετά το Playboy, ο Jean-Jacques Lesueur αποκτά την άδεια κυκλοφορίας για το περιοδικό Elle, κατόπιν εκείνες για τα περιοδικά Max, Avantage, KAI... Ο γάλλος ιδιοκτήτης δημιουργεί προοδευτικά έναν πραγματικό δημοσιογραφικό όμιλο, με 350 υπαλλήλους και ένα τυπογραφείο. Το 1993, το σύνολο αυτό πωλείται στον όμιλο Hachette-Rizzoli. Ο Jean-Jacques Lesueur ξεκινά τότε μια νέα επιχείρηση, ένα τυπογραφείο που εξαγόρασε από το Δημόσιο του οποίου όμως γρήγορα οι σταθερές δαπάνες αποδεικνύονται δύσκολες στη διαχείριση. Το 1997 η επιχείρηση κλείνει. Ακολουθούν πολλά χρόνια διοικητικών διαδικασιών και μπερδεμάτων. Στα 57 του χρόνια ο Jean-Jacques Lesueur βγαίνει από τη περιπέτεια αυτή με μια πεποίθηση: « Από εδώ και στο εξής ήθελα να κάνω αυτό που πραγματικά είχα όρεξη να κάνω ».

Η εξοικείωση του κοινού

Ανέκαθεν όμως, ο Jean-Jacques Lesueur έτρεφε μεγάλη αγάπη για τα ζώα. Στις διακοπές του έκανε σαφάρι ανά τον κόσμο. Η οικογενειακή ιδιοκτησία φιλοξενεί μια σημαντική ορνιθολογική συλλογή. Μια συλλογή που δεν υπάρχει όμοιά της στην Ελλάδα. Εξάλλου, στην περιοχή του λεκανοπεδίου, το 1998, δεν υπήρχει ακόμα ζωολογικό πάρκο αντάξιο τέτοιου ονόματος...
Έρχεται η ιδέα και η διάθεση επίσης. Δεν λείπουν παρά τα κονδύλια. Μετά την επίσκεψη ζωολογικών πάρκων σε όλον τον κόσμο για να τελειοποιήσει τα σχεδιαγράμματά του, ο Jean-Jacques Lesueur αντλεί από την τηλεφωνική του ατζέντα. Πείθει ελληνικές και διεθνείς εταιρίες να χρηματοδοτήσουν την περιπέτεια, συγκεντρώνοντας ένα εκατομμύριο ευρώ για να συμπληρώσει το αρχικό κεφάλαιο. Πρέπει τώρα να βρεθεί ένας χώρος. Δύο φορές, ο Jean-Jacques Lesueur πιστεύει ότι βρίσκει τον κατάλληλο χώρο και δύο φορές σκοντάφτει σε διοικητικά εμπόδια. Αλλά στην Ελλάδα όλα είναι θέμα υπομονής και επιμονής. Την τρίτη φορά θα πετύχει : στα Σπάτα, ανάμεσα στην Αθήνα και το αεροδρόμιο, θα δημιουργηθεί το « Αττικό ζωολογικό πάρκο » συνολικής έκτασης 128 στρεμμάτων. Προοδευτικά, τα ζώα θα οικειοποιηθούν τον χώρο. Και το κοινό θα εξοικειωθεί γρήγορα.
Σήμερα στα Σπάτα, το « Attica zoological park » αποτελεί ένα ζωολογικό πάρκο διεθνούς επιπέδου. Το πάρκο είναι αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων (EAZA), η οποία πιστοποιεί 282 ζωολογικούς κήπους στους 1500 καταγεγραμμένους στην Ευρώπη, κυρίως για τη συμβολή τους στην προστασία των ειδών υπό εξαφάνιση. Ούτε ένα λιοντάρι ή μια καμηλοπάρδαλη δεν απουσιάζουν από την ζωολογική οικογένεια στα Σπάτα. Η επιχείρηση απασχολεί σήμερα 40 υπαλλήλους, που ασχολούνται σχολαστικά με τους οικοτρόφους τους και τους ειδικούς χώρους τους. Οι Αθηναίοι δεν κάνουν λάθος : από 40.000 επισκέπτες το 2000, ο αριθμός τους έφτασε τους 240.000 επισκέπτες φέτος. Γεγονός που αφήνει ακόμα περιθώρια, σε σχέση με τα τρία εκατομμύρια κατοίκους της περιοχής. « Από τη δεύτερη κιόλας χρονιά είμασταν κερδοφόροι », δηλώνει χαρούμενος ο ιδρυτής.

Ένα γιγάντιο ενυδρείο και κατόπιν ένα δελφινάριο

Και ο Jean-Jacques Lesueur δεν σκοπεύει να σταματήσει εδώ. Και εάν δεν υπήρχε έως τώρα ζωολογικό πάρκο στην Ελλάδα, γιγάντιο ενυδρείο δεν υπάρχει ακόμα. Έτσι θα δημιουργηθεί σύντομα, ακριβώς απέναντι από το πάρκο, μια « Ωκεανούπολις », 6.000 μ2 και κόστους 7 εκατομμυρίων ευρώ. Με τη συνδρομή γαλλικών εταιριών ειδικευμένων στην ενυδρειολογία, ο Jean-Jacques Lesueur θα προσφέρει στους επισκέπτες τις τελευταίες τεχνολογικές ανακαλύψεις, υπόγεια σήραγγα και γιγάντιες δεξαμενές. Η άδεια κατασκευής έχει ήδη κατατεθεί και η λειτουργία έχει προγραμματιστεί για το 2007. Όσο για τη συνέχεια, έχει ήδη προβλεφθεί ένα « δελφινάριο » δίπλα στο ζωολογικό πάρκο και το ενυδρείο. Ήδη σχεδιασμένα, τα πλάνα είναι απλωμένα στο γραφείο του Jean-Jacques Lesueur, ανάμεσα σ’ένα ορνιθολογικό άλμπουμ, και το χάρτινο κουτί της Vicky, το μωρό βίδρα που περιμένει ανυπόμονα το μπιμπερό του.

Επιχειρώ στην Ελλάδα : οι τρεις συμβουλές του Jean-Jacques Lesueur

1η συμβουλή : Ευελιξία .
« Δεν πρέπει να περιμένεις να βρεις σηματοδείκτες όπως στις ΗΠΑ. Επιβάλλεται λοιπόν να προσαρμοστούμε και να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τη γραφειοκρατία, έστω και αν η Ελλάδα έχει κατά πολύ εξευρωπαϊστεί ».

2η συμβουλή : Ένταξη.
« Δεν πρέπει να κλεινόμαστε ανάμεσα σε Γάλλους, και πάνω απ’όλα πρέπει να κάνουμε την προσπάθεια και να μάθουμε τη γλώσσα. Είναι ένα βασικό στοιχείο για να μπορέσουμε να συνεταιριστούμε με την ελληνική κοινότητα. Οι Έλληνες είναι φιλόξενοι. Πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι των σχέσεων και να ευνοηθούμε από τη γαλλοφιλία που υπάρχει σε πολλούς ».
3η συμβουλή : Υπομονή.
« Στην Ελλάδα πρέπει να ξέρεις να περιμένεις και να μην απογοητεύεσαι, ιδίως με τις δημόσιες υπηρεσίες. Είναι επίσης σημαντικό, να συνεργάζεσαι με ένα ειδικευμένο δικηγορικό γραφείο ».

                     -------------------------------------------

Υπάρχει και ο σύνδεσμος στο FB μέσα από τον οποίο μαθαίνουμε τα σημαντικά νέα από το έργο των ανθρώπων στο πάρκο . 

http://www.facebook.com/AtticaZoologicalPark
Attica Zoological Park

 Σας παραθέτω ένα μικρό δείγμα από τις ενημερώσεις αυτές

Καλημέρα ! Δύο μικρά Καρακάλ γεννήθηκαν στις 24/4/12. Είναι η πρώτη φορά που στο πάρκο μας αναπαράγεται αυτό το είδος και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Τα μικρά είναι πολύ καλά και συνέχεια με τη μητέρα τους. Ακόμα δεν ξέρουμε αν είναι θηλυκά η αρσενικά γιατί δεν μπορούμε να τα πλησιάσουμε. Θα σας κρατάμε ενήμερους και με περισσότερες ευκαιρίες! 

 

 

                                ----------------------------------------------------------------

 Κι επειδή τελούμε υπό κρίσιν δείτε κι αυτό

 http://entertainment.in.gr/html/ent/693/ent.125693.asp

  Προνόμια & Εκπτώσεις από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο


Δημοσίευση: 14 Μαΐου 2012
Αποκλειστικά προνόμια και μεγάλες εκπτώσεις από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για όλα τα μέλη του Τριβιζάς Fan Fun Club.



Το μοναδικό ζωολογικό πάρκο της Ελλάδας, ένας ξεχωριστός ψυχαγωγικός και εκπαιδευτικός προορισμός για οικογένειες με παιδιά και όχι μόνο, προσφέρει σημαντική έκπτωση στα μεμονωμένα παιδικά εισιτήρια, τα οικογενειακά πακέτα και τις ετήσιες κάρτες σε όλα τα μέλη του Τριβιζάς Fan fun club!

Προνόμια και Εκπτώσεις

Εισιτήρια

Μόνιμη έκπτωση 2,00 € στο παιδικό εισιτήριο (τελική αξία εισιτηρίου 9,00 € από 11,00 €) και 1,00 € για την είσοδο στις εκπαιδευτικές παρουσιάσεις των Θαλάσσιων Θηλαστικών (τελική αξία εισιτηρίου 2,00 € από 3,00 €) για όλες τις ημέρες του χρόνου (συμπεριλαμβανομένων και των αργιών).

Οικογενειακά πακέτα

• Μόνιμη έκπτωση 4,00 € για δύο γονείς + δύο παιδιά. Τελική αξία 44,00 € από 48,00 €.
• Μόνιμη έκπτωση 6, 00 € για δύο γονείς + τρία παιδιά. Τελική αξία 52,00 € από 58,00 €.

Ετήσιες κάρτες

• Μόνιμη έκπτωση 5,00 € στην παιδική κάρτα. Τελική αξία 35,00 € από 40,00 €.
• Μόνιμη έκπτωση 5,00 € στην παιδική κάρτα για το Ζωολογικό Πάρκο και τα Θαλάσσια Θηλαστικά. Τελική αξία 50,00 € από 55,00 €.

Όσοι είστε ήδη μέλη, τι περιμένετε λοιπόν; Τρέξτε με τους φίλους σας ή τους γονείς σας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για μια αξέχαστη βόλτα στον πλανήτη!

Θέση Υαλού Σπάτα, τηλ.: 210 6634724, http://www.atticapark.com/, http://www.facebook.com/AtticaZoologicalPark/

 σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή , επικόλληση πάνω 

Σας παραθέτω μερικά ενδιαφέροντα βίντεο

 καλή σας διασκέδαση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις