Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Το Λάθος του Dealer του Μητσάκου Ζαφ

http://www.onestory.gr/post/23307360094/dealer

_ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ DEALER

του Μητσάκου Ζαφ *
.
Τόσα χρόνια στη πιάτσα, άλλο τέτοιο βαποράκι δεν έτυχε και δεν πέρασαν λίγα από τα χέρια μου. 
Έμπαινε στο ευρύχωρο διαμέρισμα -που κράταγα τότε στο Χαλάνδρι- και αφού έκανε τη φτιάξη του, έβγαζε από τη καμπαρντίνα -καλό ύφασμα ομολογώ, πεντάρι- ένα αντίτυπο αυτού του Ζαρατούστρα και διάβαζε φωναχτά μερικά αποσπάσματα με το δάχτυλο υψωμένο.
Θυμάμαι ακόμα το καλοκαίρι του 1988. 
Η αγορά είχε απότομο άνοιγμα. Κάθε πρωί εκείνη την εποχή ο Λιγνός ήταν παρών. Αυτός και κάτι τετράπαχες μύγες που τον ακολουθούσαν συνέχεια. Φραπέ με κουταλάκι και αραχτός στο καναπέ. Μετά, μόλις γινότανε, άρχιζε την ανάγνωση γελαστός και ευτυχισμένος.
Έπαιζα μπιλιάρδο στο σαλόνι και το αυτί γύρναγε αυτόνομα στο μέρος του.
Δεν ήταν κακό παιδί, αλλά είχε σαλτάρει από τότε που -όπως είχε πει- οι εξωγήινοι απαγάγανε τον πατέρα μιας φίλης του. 
Μετά από κανένα μισάωρο ξανάβαζε το βιβλίο στην εσωτερική τσέπη της ιδρωμένης καμπαρντίνας και αφού έκανε τη διανομή, γύρναγε στους γονιούς του για να ακούσει metallica.
Τελικά ο Λιγνός την έκανε κάποια στιγμή από ανακοπή. 
Το έμαθα δυο μήνες μετά από έναν του σιναφιού που τον ήξερε. Έτσι έσπασα για μία και μοναδική φορά έναν βασικό κανόνα της δουλειάς: 
Στενοχωρήθηκα.
.
Ο Μητσάκος Ζαφ γεννήθηκε το απόμακρο καλοκαίρι του 1973 και σπούδασε με μεγάλη αποτυχία Δημοσιογραφία και Πληροφορική. Βγάζει τα προς το τζην μέσα στα όρια της Κυριαρχίας των Άλλων και ελπίζει μεγαλώνοντας να εξελιχθεί σε κοινωνικό παράσιτο. Γράφει υπηρετώντας την ματαιοδοξία του και δημοσιεύει στο blog: http://dimzaf.wordpress.com. Τα υπόλοιπα εκεί
[ facebook ] [ e-mail ]

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις