Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ο Φίλιππος και τα μαγικά κρόταλα Μάνια Δούκα

 
Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΚΡΟΤΑΛΑ

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια της
Μαρίας Μπίρη-Μελά

παιδαγωγική επιμέλεια:
Μάνια Δούκα

εικονογράφηση:
Μαρία Μπαχά, Βάσω Καυκούλα, Παναγιώτης Παγιάτης

Γνώση, ποιότητα αλλά και ψυχαγωγία προσφέρουν στους μικρούς αναγνώστες τα δύο βιβλία, που μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Μπίρη-Νέες Σελίδες.

Μια παραμυθένια περιπλάνηση στη ζωφόρο του Παρθενώνα είναι το πρώτο με τίτλο
«Ο Φίλιππος και τα μαγικά κρόταλα».

Η συγγραφέας του,
Μάνια Δούκα, μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι στην αρχαία Αθήνα, φέρνει τα παιδιά κοντά στη μεγαλειώδη πομπή των Παναθηναίων, ζωντανεύοντας με τρόπο μαγικό την ανάγλυφη σύνθεση του περίφημου γλύπτη Φειδία και των συνεργατών του.

Τα μάτια του μικρού αναγνώστη ανακαλύπτουν μέσα από τη φαντασία τους τα άλογα με τους ιππείς τους, τους μουσικούς και τα άρματα, ακολουθώντας τους πρωταγωνιστές των Παναθηναίων στη μαγευτική πορεία τους.


Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι της
Μαρίας Μπαχά.

Το βιβλίο περιλαμβάνει και αρχαιολογικό παράρτημα με πλούσιες πληροφορίες για το γονιό και τον εκπαιδευτικό.


Το δεύτερο βιβλίο συμπληρώνει το πρώτο αφού, μέσα από προσεκτικά επιλεγμένες δραστηριότητες και παιχνίδια, προετοιμάζει ή ολοκληρώνει μια επίσκεψη στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.


Με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό φέρνει τα παιδιά πολύ κοντά όχι μόνο στα ίδια τα γλυπτά του Παρθενώνα αλλά και στην καθημερινή ζωή των αρχαίων Αθηναίων, βοηθώντας τα να προσεγγίσουν και να αγαπήσουν μια μοναδική κληρονομιά του παγκόσμιου πολιτισμού και, μέσα απ’ αυτή, μια ολόκληρη εποχή-σύμβολο για τη δημοκρατία και το πνεύμα.


Συγγραφέας του βιβλίου αυτού είναι η
Μαρία Μπίρη-Μελά, η Παιδαγωγική επιμέλεια είναι της Μάνιας Δούκα και η Εικονογράφηση των: Μαρίας Μπαχά, Βάσως Καυκούλα, Παναγιώτη Παγιάτη.
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Απριλίου 2010, 12:10

Διαβάστε και ακούστε την αφήγηση του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο
 http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip47/Default.html

                          --------------------------------------------------------------------------

http://www.arsakeio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6985%3A2011-05-04-07-21-43&catid=144%3A2008-10-14-09-04-42&Itemid=272&lang=fr

Συνάντηση με τη συγγραφέα Μάνια Δούκα
Βιβλιοθήκη Ψυχικού
Στις 13 Απριλίου 2011 οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα κ. Μάνια Δούκα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Βιβλιοθήκης με αφορμή την επεξεργασία τού βιβλίου της «Ο Φίλιππος και τα μαγικά κρόταλα» (εκδ. Μπίρη).
Κατά τη διάρκεια τής επίσκεψής της η συγγραφέας εκμυστηρεύτηκε στα παιδιά τη συγκίνησή της, καθώς στην ίδια αίθουσα που μιλούσαν είχε περάσει και εκείνη τη σχολική χρονιά τής Β΄ Δημοτικού. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον τρόπο επιλογής τού τίτλου τού βιβλίου και την έμπνευση που τής έδωσε για την ηρωίδα τού βιβλίου της ένα μικρό γυναικείο ελληνικό άγαλμα από το Μουσείο τού Λούβρου.Με την αμεσότητά της η συγγραφέας κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών, που τις έθεσαν πολλές ερωτήσεις. Κλείνοντας, παρότρυνε τα παιδιά να αξιοποιούν κάθε επίσκεψή τους σε μουσεία, επιλέγοντας τον δικό τους ήρωα από τα εκθέματα και πλάθοντας τη δική τους ιστορία, έτσι ώστε να ονειρεύονται.
Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την κ. Έλενα Αρβανίτη, μουσειοπαιδαγωγό των εκδόσεων Μπίρη. Τα παιδιά είδαν να ζωντανεύει μπροστά τους η ιστορία τού βιβλίου και στη συνέχεια συμμετείχαν τα ίδια αναπαριστώντας τμήματα τής ζωφόρου τού Παρθενώνα.
Την ευθύνη τής διοργάνωσης τής εκδήλωσης είχε η κ. Γ. Μπαλαούρα.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε κι άλλα βιβλία της Μάνιας Δούκα
http://www.skroutz.gr/books/a.2797.%CE%94%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%B1-%CE%9C%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1.html

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις