Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Λονδίνο 2012, Συγχρονισμένη κολύμβηση

πηγή: http://www.madata.gr/athletic/olympic-2012/214097.html

Λονδίνο 2012, Συγχρονισμένη κολύμβηση στη Google και ελληνικό ενδιαφέρον

Λονδίνο 2012, Συγχρονισμένη κολύμβηση στη Google και ελληνικό ενδιαφέρον 
Άλλη μία μέρα Ουμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, η 9η μετά την τελετή έναρξης και η Google συνεχίζοντας τα αφιερώματα στα Ολυμπιακά αθλήματα, προβάλει σήμερα Κυριακή της συγχρονισμένη κολύμβηση με ένα ομορφο Doodle.
Μία όμορφη φιγούρα από 8 κολυμβήτριες στο πρώτο "o" της Google για ένα υπέροχο Ολυμπιακό άθλημα. Η συγχρονισμένη κολύμβηση είναι γυναικείο άθλημα και αποτελεί ολυμπιακό άθλημα από το 1984.
Η συγχρονισμένη κολύμβηση αποκαλείται συχνά και 'μπαλέτο μέσα στο νερό', για τις χορευτικές κινήσεις που συνοδεύονται με μουσική και το θεατρικό στοιχείο που τη χαρακτηρίζει.

Αρχικά, στο ολυμπιακό πρόγραμμα εντάχθηκαν το ατομικό αγώνισμα (σόλο) και το ντουέτο. Το 1996 διεξήχθη μόνο το ομαδικό ενώ από το 2000 διεξάγονται το ομαδικό και το ντουέτο.

Συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των αγώνων μόλις το 1977. Έχει τρία αγωνίσματα. Το ατομικό, τα ζευγάρια (ή ντουέτο) και το ομαδικό. Η Βρετανία ήταν σχεδόν η κυρίαρχος του αγωνίσματος, αλλά τα τελευταία χρόνια πολύ δυνατή έχει παρουσιαστεί η Γαλλία. Αρκετά δυνατές είναι η Ολλανδία, η Αυστρία, η Ελβετία, η Γερμανία και οι αθλητές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Το άθλημα είναι αποκλειστικά για γυναίκες, αν και γίνεται κάποια προσπάθεια για να γίνει και άθλημα των αντρών. Η συγχρονισμένη κολύμβηση είναι ένα είδος επίδειξης μέσα στο νερό, στο οποίο οι αθλήτριες κρίνονται για την εκτέλεση ορισμένων κολυμβητικών κινήσεων που έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αθλητικές αρχές. Οι αθλήτριες βαθμολογούνται για την εκτέλεση μιας σειράς από φιγούρες και για ένα τυπικό κολυμβητικό πρόγραμμα που γίνεται με τη συνοδεία μουσικής.

Ένατη ημέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, και οι έλληνες αθλητές ρίχνονται στη μάχη  του στίβου, της ιστιοπλοΐας, και της συγχρονισμένης κολύμβησης, που κάνει σήμερα πρεμιέρα.

Την αρχή θα κάνει η Κωνσταντίνα Κεφαλά, η οποία συμμετέχει για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στη 13:00 το μεσημέρι λοιπόν, θα τη δούμε να τρέχει στον Μαραθώνιο.

Στις 14:00, τη σκυτάλη παίρνει η ιστιοπλοΐα και  ο Βύρωνας Κοκκαλάνης, ο οποίος θα ολοκληρώσει τις προσπάθειές του στα RSX ανδρών με την 9η και 10η ιστιοδρομία, ώστε να καταφέρει να βρεθεί στην τελική δεκάδα των αθλητών που θα διεκδικήσουν τα μετάλλια.

Την ίδια ώρα, στο ίδιο αγώνισμα για γυναίκες, θα δώσει τον καλύτερο της εαυτό η Αγγελική Σκαρλάτου, χωρίς ελπίδες όμως για τη medal race.

Ακόμα, οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης, θα συμμετέχουν στη 12η και 13η ιστιοδρομία, των 49-er.

Στις 17:00 το απόγευμα τώρα, θα κάνουν πρεμιέρα τα αγωνίσματα της συγχρονισμένης κολύμβησης, με το δίδυμο Σολωμού και Πλατανιώτη, ν΄αγωνίζονται στο τεχνικό πρόγραμμα του προκριματικού στο ντουέτο.

Τέλος, το ελληνικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 21:05, όου ο Κώστας Μπανιώτης θ΄αγωνιστεί στα προκριματικά του ύψους.

                                -----------------------------------------------------------------

πηγή : http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%B3%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7_%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%B7%CF%83%CE%B7

Συγχρονισμένη κολύμβηση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Η ομάδα της Ρωσίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2007
Η συγχρονισμένη κολύμβηση είναι άθλημα του υγρού στίβου. Συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των αγώνων μόλις το 1977. Έχει τρία αγωνίσματα. Το ατομικό, τα ζευγάρια (ή ντουέτο) και το ομαδικό. Η Βρετανία ήταν σχεδόν η κυρίαρχος του αγωνίσματος, αλλά τα τελευταία χρόνια πολύ δυνατή έχει παρουσιαστεί η Γαλλία. Αρκετά δυνατές είναι η Ολλανδία, η Αυστρία, η Ελβετία, η Γερμανία και οι αθλητές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Το άθλημα είναι αποκλειστικά για γυναίκες, αν και γίνεται κάποια προσπάθεια για να γίνει και άθλημα των αντρών. Η συγχρονισμένη κολύμβηση είναι ένα είδος επίδειξης μέσα στο νερό, στο οποίο οι αθλήτριες κρίνονται για την εκτέλεση ορισμένων κολυμβητικών κινήσεων που έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αθλητικές αρχές. Οι αθλήτριες βαθμολογούνται για την εκτέλεση μιας σειράς από φιγούρες και για ένα τυπικό κολυμβητικό πρόγραμμα που γίνεται με τη συνοδεία μουσικής.
Το άθλημα υπήρξε δημοφιλής ψυχαγωγία στις ΗΠΑ στη δεκαετία του 1930, δεν αναπτύχθηκε, όμως, σαν οργανωμένο σπορ παρά μόνο μετά το 1950. Αναγνωρίστηκε από τη ΦΙΝΑ, το διεθνή οργανισμό κολύμβησης το 1952. Το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα έγινε το 1973, ενώ το άθλημα περιλήφθηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς του 1984.
Στις εθνικές και διεθνείς συναντήσεις η πισίνα πρέπει να είναι τετράγωνη με ελάχιστο μήκος πλευράς 12 μέτρα. Το βάθος της πρέπει να είναι τουλάχιστον τρία μέτρα για τις φιγούρες και 1,7 μέτρα για το τυπικό πρόγραμμα. Η ελάχιστη θερμοκρασία της πισίνας πρέπει να είναι 24 βαθμοί Κελσίου.
Οι διοργανωτές των αγώνων είναι υποχρεωμένοι να έχουν τα κατάλληλα μηχανήματα για την αναπαραγωγή της μουσικής που επιθυμούν οι αθλήτριες. Σε αυτά περιλαμβάνονται και υποβρύχια ηχεία που τηρούν τους κανόνες ασφάλειας. Για τις υποχρεωτικές φιγούρες οι αθλήτριες πρέπει να φοράνε μαύρο μαγιό με άσπρο σκουφάκι. Για το τυπικό κολυμβητικό πρόγραμμα μπορούν να φορέσουν οποιοδήποτε μαγιό θεωρείται κατάλληλο.
Οι ελάχιστες ανάγκες σε διεθνείς συναντήσεις είναι ένας διαιτητής που επιβλέπει τα αγωνίσματα, διορίζει και κατευθύνει τους υπόλοιπους κριτές, δίνει το σύνθημα για την έναρξη των αγωνισμάτων, επιβάλλει ποινές και εγκρίνει τη βαθμολογία. Υπάρχουν μια ή δυο ή τρεις ομάδες από πέντε ή επτά κριτές που βαθμολογούν τις κολυμβήτριες και ένας βοηθός του διαιτητή σε κάθε ομάδα κριτών, αρμόδιος για τις υποχρεωτικές φιγούρες. Τρεις βαθμολογητές σε κάθε ομάδα κριτών καταχωρούν τη βαθμολογία των κριτών και υπολογίζουν τις συνολικές επιτυχίες των αθλητριών. Τέλος, υπάρχει και ένας αρμόδιος με βοηθούς για τις υποχρεωτικές φιγούρες που βεβαιώνει ότι οι αθλήτριες βρίσκονται στη σωστή θέση της αφετηρίας τη στιγμή που πρέπει, ένας ελεγκτής της μουσικής και δυο χρονομέτρες για τον κανονικό χρόνο του προγράμματος.

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις