Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

μερικές συμβουλές και ιδέες





Aρχίζοντας την φοιτητική ζώη μερικές συμβουλές και ιδέες
Όσο και να μην μας αρέσει φτάσαμε στο τελευταίο κομμάτι του καλοκαιριού. Όμως κάθε τέλος σημαίνει και μια καινούρια αρχή – κάτι το οποϊο αποκτά μεγαλύτερη σημασία για τα παιδιά που θα ξεκινήσουν την φοιτητική τους ζωή.

Έτσι λοιπόν μια από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής σας ξεκινάει και για να γίνει ακόμη πιο όμοφη και, θα έλεγα, έυκολ
η ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε από πλευράς μας…

Πολλά παιδιά θ’αναγκαστούν να φύγουν για πρώτη φωρά από το πατρικό τους σπίτι και θα βρεθούν ξαφνικά να πρέπει να φροντίσουν τον εαυτόν τους και τις καθημερινές τους ανάγκες. Κάποιοι θα ζήσετε μόνοι σας, ή θα μοιράσετε διαμερίσματα με άλλους φοιτητές και πάλι άλλοι θα μείνετε σε πανεπιστημιακούς κοιτώνες.

Το ερώτημα λοιπόν που μας αφορά εμάς εδώ είναι το τι μπορούμε να προτείνουμεκαι τι να προσέξετε στη διαμόρφωση/διακόσμηση του χώρου σας όπου θα ζήσετε τα επόμενα 3-4 χρόνια της ζωής σας.

Ο σωστός προγραμματισμός είναι σημαντικός ιδιαίτερα δε όταν πρόκειται να ζήσετε με άλλα παιδιά. Θέλετε ο χώρος σας να είναι άνετος αλλά και πρακτικός και καλά οργανωμένος.

Η πρώτη σας δουλειά είναι να συντάξετε μια λίστα σκεφτόμενοι τι θέλετε να έχετε μαζί σας. Η λίστα αυτή θα περιέχει τέσσερις στήλες:

Τι έχω : πχ.κρεβάτι, γραφείο, καρέκλα, ντουλάπα κλπ

Τι χρειάζομαι : τηλέφωνο, φωτιστικό γραφείου, πάπλωμα, σεντόνια, αποθηκευτικούς χώρους

Τι θέλω : αφίσσες, μαξιλάρια, tv, βιβλιοθήκη, ψυγείο, φουρνάκι μικροκυμάτων

Τι απαγορεύεται : εαν μένετε σε κοιτώνες ενδεχωμένως ν’απαγορεύονται ορισμένα αντικείμενα όπως τα εξής – κεριά, τοστιέρα/φρυγανιέρα, ηλεκ. μάτι – η σχολή θα σας προμηθεύση με λίστα απαγορευμένων αντικειμένων

Απαραίτητο είναι να σημειώσετε τις διαστάσεις του χώρου σας για να γνωρίζετε τι χωράει – μην κουβαλάτε άδικα κάποια μεγάλα και ογκώδη αντικείμενα. Αν μπορείτε πάρτε φωτογραφίες του χώρου και αν είναι να μοιραστείτε τον χώρο με άλλους καλά ειναι να συνενοηθείτε μαζί τους σχετικά με τις ανάγκες και αρεσκίες του άλλου, αλλά και τα χρήματα που διαφέτει ο καθένας για την διαμόρφωση/διακόσμηση του χώρου.

Αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε άνεση στο καινούριο σας ‘σπίτι’ είναι τα εξής:

1. Ένα μεγάλο χαλί θα φέρει ζεστασιά και θαλπωρή σ’ενα άψυχο χώρο και εκτός αυτού προσφέρει κι’αλλο μέρος να καθόσαστε/ξαπλώνετε με άνεση και να κάνετε την γυμναστική σας.

2. Ένα προστατευτικό κάλυμμα κρεβατιού που βελτιώνει την άνεση του στρώματος και προσφέρει καθαριότητα προστατεύοντας σας από μικροοργανισμούς και την ανάπτηξη ακαρεών.

3. Ο καλός φωτισμός είναι απαραίτητος ειδικά στο διάβασμα και δίπλα στο κρεβάτι.

4. Κάπου που να κάθεστε με άνεση. Αυτό μπορεί να είναι μία απλή καρέκλα ή μία σωρό από μαξιλάρες.

5. Αξεσουάρ ντουλάπας που θ’αυξήσουν τις αποθηκευτικές ιδιώτητες του όπως: κρεμάστρες, κρεμαστάρια, γαντζάκια/άγκιστράκια πίσω από τις πόρτες, παπουτσοθήκες, ειδικές κρεμάστρες για γραβάτες και ζώνες, κρεμάμενα συρτάρια κλπ. Η αγορά είναι γεμάτη από διάφορες ιδέες και λύσεις για ν΄αυξήσετε τους αποθηκευτικούς σας χώρους.

6. Μεγάλα μακρόστενα μαξιλάρια που θα μετατρέψουν το κρεβάτι σε καναπέ.

7. 2 καλάθια – ένα για τα άπλυτα και ένα για τα είδη μπάνιου σας (το τελευταίο ειδικά αν μοιράζεστε μπάνιο με άλλους)

8. Έναν πίνακα ανακοινώσεων – σημαντικό για σημειώσεις, υπενθυμίσεις, προγράμματα κλπ.

9. Μια αρχειοθήκη – θα σας χρειαστεί για να οργανώσετε τις εργασίες σας, τα έγγραφα σας, λογαριασμούς, αποδείξεις, γράμματα (μα τι λέω! Τώρα έχουμε email lol!)

10. Διακοσμητικά τοίχου όπως αφίσσες φωτογραφίες (μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κολάζ από φωτό) έργα τέχνης

11. Έναν ολόσωμο καθρέπτη

12. Τέλος, μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας ξυπνητήρι (ενδεχομένος και το κινητό σας να λειτουργεί ως ξυπνητήρι!), ένα πολύπριζο, και σαγιονάρες για λόγους υγιεινής και καθαριότητας όταν χρησιμοποιείται κοινόχρηστα μπάνια.

interiordesigners.gr

---------------------------------------------------------------------------

πηγή : http://www.facebook.com/photo.php?fbid=297766626997381&set=a.289343191173058.65979.264580240316020&type=1&theater




Εξυπνη επίπλωση - άνετη ζωή

Είτε μακριά από το σπίτι, είτε κοντά σε αυτό, το μόνο σίγουρο είναι τα λίγα τετραγωνικά. Η διακόσμηση όμως του φοιτητικού διαμερίσματος / δωματίου δεν είναι ανάγκη να είναι ούτε απρόσωπη, ούτε βαρετή. Μια λύση είναι ο συνδυασμός επίπλων: δύο σε ένα... τρία σε ένα... όσο περισσότερο μπορούν να συνδυαστούν τόσο περισσότερο χώρο κερδίζουμε.


Για παράδειγμα:



Αυτό είναι ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου Fox στην Κοπεγχάγη. Ο συνδυασμός κρεβατιού - γραφείου είναι απόλυτα λειτουργικός και η κατασκευή, σχετικά εύκολη. Μπορεί κάλλιστα να προστεθεί μια ντουλάπα και μια βιβλιοθήκη σε παράταξη στον έναν τοίχο, δημιουργώντας έναν χώρο βολικό και άνετο, ο οποίος ταυτόχρονα ξεφεύγει και από το κλασσικό στερεότυπο της 'εφηβικής' όψης των συνεπτυγμένων επίπλων.

Η διχρωμία από την άλλη, δίνει εικαστικό ενδιαφέρον και ζωντάνια, χωρίς να βαραίνει το αποτέλεσμα. Τα δε στένσιλ είναι ανεπανάληπτα. Εάν μπορείτε, τολμήστε τα. Απλά προσέξτε τις αναλογίες, μην το παρακάνετε... πειράζει στα νεύρα.


Από την άλλη πάλι, εάν τα οικονομικά δεν επιτρέπουν επιπλέον κατασκευές, δοκιμάστε να μεταφέρετε το γραφείο σε αυτή τη θέση, ακριβώς πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιου, εάν τυγχάνει να έχετε ένα μακρόστενο δωμάτιο. Το αποτέλεσμα μπορεί να δικαιώσει την ταλαιπωρία της μετακίνησης των επίπλων.


Προσέξτε τη θέση της τηλεόρασης. Μπορείτε να αναρτήσετε με βραχίωνα στον τοίχο οποιοδήποτε μοντέλο. Ετσι, υπάρχει άμεση οπτική επαφή από κάθε θέση του δωματίου. Ενώ, στην περίπτωση του studio, μένει περισσότερος χώρος ελεύθερος για χρήση καθιστικού, εξακολουθώντας να προσφέρει απρόσκοπτη θέα προς την τηλεόραση, ακόμα και από το καθιστικό.


Με λίγα λόγια, δώστε σημασία όχι μόνο στο στυλ, αλλά και στη διάταξη. Το κλειδί είναι η λειτουργικότητα, ξεκινήστε από εκεί!


decorationdelamaison.blogspot.gr


σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις