Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή με κρέμα

Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή με κρέμα
Bαθμολογία:
       
1 ψήφοι
Προστέθηκε από , 21.08.11

Photo

 

Περιγραφή

Έντονη η γεύση του πορτοκαλιού αφού βάζουμε ολόκληρα τα πορτοκάλια, ζουμερό όσο χρειάζεται από το σιρόπι μας και δροσερό όσο λαχταράει ο ουρανίσκος μας από την κρέμα και λόγο του ότι θα το βάλουμε στο ψυγείο.

Τι χρειαζόμαστε:

Για την πίτα:
  • 7 αυγά (χωρισμένα τα κροκάδια από τα ασπράδια)
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. αμύγδαλα φιλέ ή ασπρισμένα και χοντροκοπανισμένα
  • 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
  • 2 πορτοκάλια
Για το σιρόπι:
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Για την κρέμα:
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
  • Λίγα έξτρα αμύγδαλα φιλέ για το γαρνίρισμα

 

 

 

 

 

Πως το κάνουμε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις