Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

15 Οκτωβρίου Διεθνής ημέρα του ''Λευκού Μπαστουνιού''

πηγή http://www.arcadiaportal.gr

15 Οκτωβρίου Διεθνής ημέρα του ''Λευκού Μπαστουνιού''

Η σημερινή ημέρα έχει παγκοσμίως καθιερωθεί ως η ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού», με απώτερο σκοπό  τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στην καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν τα άτομα με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη και αξιοπρεπή διαβίωση.
Η ιστορία του " Λευκού Μπαστουνιού'' ξεκίνησε μετά τη λήξη του Α' Παγκόσμιου Πολέμου στην Αμερική, όπου εκεί αναπτύχθηκε ένα κίνημα για την αποκατάσταση και επανένταξη των ατόμων που τυφλώθηκαν από ατυχήματα κατά τη διάρκεια του πολέμου. Αρωγός αυτού του κινήματος ήταν ο οφθαλμίατρος Richard Hoover, ο οποίος πρώτος χρησιμοποίησε ένα μακρύ καλάμι για τη βοήθεια της κίνησης των τυφλών βετεράνων του πολέμου.
Αν και η όραση για όλους όσους μπορούν και διαβάζουν αυτό το άρθρο είναι δεδομένη, για μια μερίδα συνανθρώπων μας η μερική ή ολοκληρωτική απώλειά της αποτελεί καθημερινό γεγονός και μια κατάσταση με την οποία έμαθαν ή πρέπει να μάθουν να ζουν.
Αυτή η ημέρα είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που βλέπουν με τα '' μάτια της ψυχής'' και καθιερώθηκε για να υπενθυμίζει σε όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους, ότι οφείλουν να διευκολύνουν και να ομορφαίνουν με οποιοδήποτε τρόπο  την καθημερινότητα αυτών που άθελά τους ζουν στο '' σκοτάδι''.
Κ.Θ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις