Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Μαστογραφία

Μαστογραφία στα 35 για πρόληψη καρκίνου
Όλες οι γυναίκες μετά τα 35 τους πρέπει να κάνουν μαστογραφία, για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, επισημαίνει η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, με τον Οκτώβριο που έχει οριστεί ως ευρωπαϊκός μήνας για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

«Μόνο με τη μαστογραφία μπορούμε να εντοπίζουμε έγκαιρα τη νόσο και να την αντιμετωπίζουμε στο πρώτο στάδιο της που είναι ιάσιμο» αναφέρει η ειδική μαστολόγος, επίκουρος καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Αθήνας και πρόεδρος της Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας κ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα.

Μάλιστα, από την ηλικία των 40 ετών, οι γυναίκες θα πρέπει να υποβάλλονται σε μαστογραφία μία φορά το χρόνο.

Φυσικά σε γυναίκες με επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό συστήνεται να αρχίζει ο έλεγχος περίπου 10 χρόνια νωρίτερα από την ηλικία που εμφανίστηκε ο καρκίνος στο μέλος της οικογένειας που προσβλήθηκε από τη νόσο.
Οι γυναίκες που πρόκειται να υποβληθούν σε εξωσωματική γονιμοποίηση θα πρέπει να υποβάλλονται οπωσδήποτε σε μια ψηφιακή μαστογραφία πριν την έναρξη της διεγέρσεως των ωοθηκών.
Η ψηφιακή μαστογραφία είναι ιδανική μέθοδος για τις γυναίκες νεαρής ηλικίας, τις γυναίκες με πυκνούς μαστούς, τις άτεκνες γυναίκες και αυτές με προθέματα σιλικόνης.
newsbomb.gr

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις