Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων στις 9 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων στις 9 Οκτωβρίου


Στο Κατάρ το 25ο Παγκόσμιο Ταχυδρομικό Συνέδριο

Ο φετινός εορτασμός για την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων βρίσκει την ελληνική ταχυδρομική αγορά στην τελική ευθεία προς την πλήρη απελευθέρωση από την 1η Ιανουαρίου 2013. Η ΕΕΤΤ, βάσει του θεσμικού της ρόλου και των ενισχυμένων αρμοδιοτήτων που απορρέουν από το νέο νομοθετικό πλαίσιο, εγγυάται την ομαλή μετάβαση, την ανταγωνιστική ανάπτυξη του κλάδου και τη διασφάλιση της Καθολικής Υπηρεσίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνεται ότι, σε ρυθμιστικό επίπεδο, η ΕΕΤΤ συμμετείχε ενεργά στη σύνταξη του νέου Ταχυδρομικού Νόμου, που αποτέλεσε ένα επιτυχημένο παράδειγμα μεταφοράς Ευρωπαϊκής Οδηγίας στο εθνικό δίκαιο, ενώ πλέον διαμορφώνει τη δευτερογενή νομοθεσία, την οποία και θέτει σταδιακά σε δημόσια διαβούλευση. Επιπλέον, με σκοπό την άρση των εμποδίων και την ανταγωνιστική ανάπτυξη των ταχυδρομικών υπηρεσιών, η ΕΕΤΤ έχει δημοσιοποιήσει δέσμη έντεκα προτάσεων, μετά από μελέτη της ελληνικής αγοράς και συγκριτική αξιολόγησή της με αντίστοιχες ευρωπαϊκές.

Παράλληλα για την καλύτερη εξυπηρέτηση καταναλωτών και επιχειρήσεων, η ΕΕΤΤ έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (GIS) για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες στην ελληνική επικράτεια, καθώς και σε επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών εφαρμογών της σε επιχειρήσεις του κλάδου. Σε διεθνές επίπεδο η ΕΕΤΤ συμμετέχει ενεργά στο Σώμα Ευρωπαίων Ρυθμιστών γα τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες (ERGP), μεταφέροντας τεχνογνωσία και βέλτιστες πρακτικές από άλλες χώρες.

Επίσης, η ΕΕΤΤ μετέχει στις εργασίες του 25ου Παγκόσμιου Ταχυδρομικού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται έως τις 15 Οκτωβρίου 2012 στη Ντόχα του Κατάρ. Σημειώνεται ότι το Παγκόσμιο Ταχυδρομικό Συνέδριο πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια και αποτελεί το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης η οποία αποτελεί εξειδικευμένο διακυβερνητικό οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών.

Συνολικά, η ΕΕΤΤ, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τις επιχειρήσεις και προς όφελος των καταναλωτών, εντείνει τη συστηματική της προσπάθεια προς μία απελευθερωμένη και ανταγωνιστική ελληνική ταχυδρομική αγορά. 


σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις