Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Η ΘΕΙΑ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕ, ΤΗΝ ΕΠΙΑΣΕ Η ΚΡΙΣΗ της Σοφίας Καλογερίδου *

πηγή http://www.onestory.gr/post/33354505625

Η ΘΕΙΑ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕ, ΤΗΝ ΕΠΙΑΣΕ Η ΚΡΙΣΗ

της Σοφίας Καλογερίδου *
.
-Καλέ! Καλέ! Η θεία. Λιποθύμησε. Λίγο νερό.
Ο κόσμος έτρεξε σαν τα μυρμήγκια. 
-Κάντε λίγο χώρο καλέ. Λίγο νερό! 
Ο Τάκης κι εγώ καθίσαμε παράμερα. Στο πλάι της εκκλησίας. Ανάψαμε τσιγάρο. Με τα πολλά η θεία Μελάνα συνήλθε. Ότι είχε χαιρετήσει ο κόσμος. Τα κοράκια άρχισαν το παράχωμα. Άρχισε κι αυτή. 
-Αχ Κόλλια! Έφαγες το κιφάλις! Που αφήντσμε μονάσιμ; Τα παιδία σ’ ντο θα φτάνε! Νε δουλείας νε τίποτα!
Μετά άρχισε να χτυπιέται. Την έπιασε κρίση. Έβγαλε τις φουρκέτες της και τραβούσε τα μαλλιά. Από κότσο τά ’κανε ξυστά. Είπε, είπε…
Την αφήσαμε να ξεσπάσει. Τη μάζεψε η Ελλάδα και την πήγε σπίτι. Εμείς έπρεπε να πάμε στο καφενείο. Ήρθαν όλοι οι δικοί μας. Απ’ το Κιλκίς θες, απ’ την Ξάνθη. Μέχρι κι ο θείος ο Μήτος απ’ τον Πειραιά. Κι ας είχε να μιλήσει τρία χρόνια με τον Κόλλια.
Επήκαμε το αντέτ. Μετά φύγαν όλοι. Κουράστηκαν. Πήγαν στης θείας Μελάνας. Κάποιους πήρε κι η μάνα μου. Ήταν άυπνοι. Ιδίως αυτοί από μακριά.
Μείναμε πάλι εγώ κι ο Τάκης.
-Τι να τον κάνω ρε Μίμη. Του τά ’λεγα του μαλάκα. Τι τις θες τις πουτάνες. Μείνε με τα ναρκωτικά που τα ξέρεις. Δε μ’ άκουσε. Απ’ την ώρα που άνοιξε το κολόμπαρο χαΐρι δεν είδαμε. Τον κυνήγησε κι η Μαφία για τη Μολδαβή. Τι τα ήθελε τα νταλαβέρια;
-Τελικά ποιος τον έφαγε ρε Τάκη;
-Ποιος τον έφαγε ρε ξάδερφε; Το κεφάλι του το ξερό. Που να ξέρω. Λένε αυτός ο πούστης ο Αλβανός.
-Ο Θανάς;
-Αυτός. Αυτός ο παλιόπουστας. Του την είχε φυλαγμένη. Έφερνε μαύρο πριν τον πάπα. Τον έκανε ζημιά ο πάπας. Τώρα με την κρίση έσπασαν οι δουλειές. Ο δικός μας πουλούσε φτηνότερα. Είχε άκρες.
-Και πως το ξέρεις;
-Αμάν ρε Μίμη. Τι να σε πω. Υποθέσεις κάνουμε. Άλλοι λένε αυτός που είχε τη Μολδαβή τον έφαγε. Εγώ πες τώρα τι κάνω; Τα παιδία νε δουλείας νε τίποτα. 
- Εγώ σε είπα. Πάμε στη Σουηδία. Πήγε ο φίλος μου ο Οδυσσέας ο ηλεκτρολόγος. Τι να σε πω. Το κράτος να τον βρει σπίτι, το κράτος τα πάντα. Τώρα θα μαθάν και τη γλώσσα. Άμα μείνεις εδώ θα τρώνε σε. Όλοι από σένα περιμένουνε. Κι άμα κρατήσεις το μαγαζί στο τέλος θα πας όπως ο θείος.
-Ασί Γεωργία ήρθαμε εδώ για καλύτερα. Και τώρα ξαν τα ίδια. Να γαμώ εγώ την κρίση!
.
Η Σοφία Καλογερίδου είναι καθηγήτρια πληροφορικής στη Βέροια. Σπούδασε στην Ξάνθη Ηλ/γος Μηχ/κος. Είναι ανέκδοτη.
[ facebook ] [ e-mail ]

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις