Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Μετάβαση



Μετάβαση

ΕΔΩ το θέμα είναι η αλλαγή. Βρίσκεσαι στη διαδικασία της μετάβασης από ένα στάδιο σ' ένα άλλο. Από τη μια φάση ύπαρξης σε μια άλλη. Τα πράγματα δεν είναι πια όπως ήταν και φυσικά στο μέλλον θα είναι ακόμα πιο διαφορετικά. Αυτή είναι η περίοδος ανάμεσα στις δύο καταστάσεις, η μετάβαση. Είναι σημαντικό να προσδιορίζουμε αυτή την αλλαγή κάποιων παλιών δεδομένων ή τρόπου ζωής, για να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο. Είναι μια συναρπαστική εμπειρία που σε εμπλουτίζει, αλλά μπορεί να προκαλεί και συναισθήματα φόβου, χάους και δυσαρέσκειας. Πρέπει να καταλάβεις ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό και κατανοητό να αισθάνεσαι έτσι.


Σε μια τέτοια στιγμή είναι σημαντικό να δείχνεις εμπιστοσύνη στην όλη διαδικασία. Ακόμα και αν σου φαίνεται ότι λείπει κάποια λογική σε όσα γίνονται, ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή της μια νέα τάξη δεδομένων. Η αλλαγή προϋπήρχε κάτω από την επιφάνεια, απλά δεν είχε εμφανιστεί ακόμα.

Πρέπει να συμβαδίσεις τώρα με όλα αυτά που κάνουν τόσο έντονα αισθητή την παρουσία τους, και όχι ν' αντισταθείς. Δεν μπορείς να οπισθοχωρήσεις, ακόμα και αν το θέλεις. Η κατάσταση μοιάζει μ' ένα όμορφο κύμα που έχει χτυπήσει με δύναμη στην ακτή και έχει διασκορπιστεί και χαθεί, ο προηγούμενος και τέλεια διαμορφωμένος κόσμος σου δεν υπάρχει πια. Μοιάζει με φουρτουνιασμένη θάλασσα όλο θολούρα και αφρό. Η τάξη και η διαύγεια έχουν χαθεί προς το παρόν, αλλά το κύμα θα ξαναδημιουργηθεί, καθαρό, εξίσου όμορφο, εξίσου τέλειο, αλλά διαφορετικό. Γεννιέται ήδη κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις