Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Τα παιχνιδιάρικα αστεία δυναμώνουν τον έρωτα


 Τα παιχνιδιάρικα αστεία δυναμώνουν τον έρωτα

«Είναι σοφό αυτό που έχει ειπωθεί, ότι δηλαδή δεν μπορούμε να αγαπήσουμε κάποιον που δεν τον έχουμε περιγελάσει» – Agnes Reppler.

Τα μικρά, αστεία πειράγματα που ανταλλάσσουμε με τους συντρόφους και τον περίγυρό μας, φαίνεται ότι είναι το κλειδί της οικειότητας και της αγάπης – εξηγούν οι ειδικοί. Το να μοιράζεσαι το γέλιο σου σαρκάζοντας (χωρίς κακή πρόθεση) τον εαυτό σου και τους άλλους είναι ένα ευχάριστο εργαλείο, που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά προκαλώντας ζωντάνια και καταργώντας τις αναστολές. Επίσης βελτιώνει την ποιότητα του έρωτα και ενισχύει τις φιλικές, οικογενειακές και συναδελφικές σχέσεις. Εμείς βέβαια στην Ελλάδα δεν δυσκολευόμαστε ιδιαίτερα σε αυτό το… σπορ, αφού έχουμε αποδείξει ήδη από την εποχή του Αριστοφάνη ότι το πείραγμα… τρέχει στο αίμα μας.

Ξεχνάμε να γελάμε

Η αλήθεια είναι ότι με την πάροδο του χρόνου ξεχνάμε να γελάμε μέσα στις πιο στενές μας σχέσεις και παίρνουμε τα πάντα στα σοβαρά. Κάποιοι ίσως θεωρούν ότι χάνουν τον έλεγχο των συναισθημάτων τους μέσα από το γέλιο ή ότι υποβαθμίζουν τη σοβαρότητα μιας κατάστασης. Αυτό που δεν συνειδητοποιούν όμως είναι πως, όταν χάνουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας, κερδίζουμε πραγματικά τον έλεγχο της ζωής μας. Ταυτόχρονα το πείραγμα είναι ένας ευέλικτος, δημιουργικός και έξυπνος τρόπος για να δείξουμε ότι ασχολούμαστε με τον/την σύντροφό μας. Ακόμα, ο αυτοσαρκασμός και τα παιχνιδιάρικα αστεία που κάνουμε στους άλλους μας βοηθούν να βλέπουμε καλύτερα την πραγματικότητα ελαφρύνοντας το – πολλές φορές – τεχνητό και ψεύτικο βάρος των γεγονότων γύρω μας. Τα γεγονότα που έγιναν δεν μπορούν να αλλάξουν. Αυτό όμως που μπορεί σίγουρα να αλλάξει είναι ο τρόπος που τα βλέπουμε.

Αλληλοπειράγματα, μια τέλεια συνταγή

Πολλά ζευγάρια με μακροχρόνιες σχέσεις σε κάθε ευκαιρία αναφέρουν ότι το χιούμορ αποτελούσε εξαρχής την πικάντικη νότα στη σχέση τους. Άλλωστε το γέλιο είναι γνωστό ότι αποτελεί ένα ισχυρό τονωτικό και εκτονωτικό μέσο: Έχει την ιδιότητα να ανοίγει την πόρτα για να φύγει ένας κρατημένος θυμός, μια διαφωνία ή μια δυσαρέσκεια. Η τάση να γελάμε είναι ένα μέσον επιβίωσης, γιατί μας γεμίζει με ενέργεια. Και όταν το γέλιο είναι κοινό, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρηθεί μια σχέση φρέσκια και συναρπαστική.

Golden Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις