Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Φιλετάκια μοσχαριού με σάλτσα τόννου

πηγή http://www.facebook.com/photo.php?fbid=304271263013584&set=a.267803109993733.59782.264580240316020&type=1&theater

Φιλετάκια μοσχαριού με σάλτσα τόννου

Ναι, καλά ακούσατε, φετούλες μοσχαράκι βραστό συνοδευμένες με σάλτσα τόννου. Αυτός ο ασυνήθιστος συνδυασμός υλικών μας έρχεται απο το Πιεμοντε (περιοχη του Τορινο) και ονομάζεται βιτέλλο τοννάτο. Πρόκειται για έναν πεντανόστιμο μεζε, που μπορείτε να σερβίρετε ως ορεκτικό ή να τον παρουσιάσετε σε ένα μπουφέ.

νουα μοσχαριου (περιπου 600gr),
1 κρεμμυδι,
1 καροτο,
1-2 σκελιδες σκορδο,
2 κλωναρια σελινο,
1 κλωναρακι δεντρολιβανο,
4-5 δαφνοφυλλα,
4-5 μοσχοκαρφια,
μερικούς κόκκους μαύρο πιπέρι,
4-5 κοκκους μπαχαρι,
1/2 Lt λευκο ξηρο κρασι,
100gr τοννο κονσερβα σε ελαιολαδο,
6 φιλεττα αντσουγιας,
3 βραστα αυγα (σφιχτα),
1 κουταλια της σουπας καππαρη + λιγες για την διακοσμηση
παρθένο ελαιόλαδο,
ξύδι μπαλσάμικο,
αλάτι.

Βάλτε το κρέας σε μια κατσαρόλα, χωρίς να το κόψετε. Προσθέστε τα λαχανικά, τα μυρωδικά, λίγο λαδάκι, το κρασί, και το ανάλογο αλάτι. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει, σε χαμηλή φωτιά, για ένα δίωρο, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό.

Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά, και αφήστε το κρέας να κρυώσει μέσα στον ζωμό του. Όταν κρυώσει, βγάλτε το στην άκρη και σουρώστε τον ζωμό του.

Ετοιμάστε την σάλτσα τοννου: βάλτε στο μουλτι τον τοννο, αφού τον στραγγίσετε, τις αντσούγιες, τα αυγά, κομμένα σε κομμάτια, την κάππαρη, μερικές σταγόνες μπαλσάμικο, λίγο ελαιόλαδο και μερικές κουταλιές από τον ζωμό του κρέατος. Χτυπήστε τα όλα μαζί.

Αν χρειαστεί να αραιώσετε την σάλτσα, προσθέστε ζωμό ή ελαιόλαδο. Αλάτι συνήθως δεν χρειάζεται να προσθέσετε γιατί τα υλικά της σάλτσας ήδη περιέχουν αρκετό αλάτι.

Κόψτε το κρέας σε πολύ λεπτές φετούλες αν διαθέτετε ηλεκτρικό μαχαίρι, θα σας φανεί πολύ χρήσιμο!

Τοποθετήστε τις φέτες του κρέατος σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Καλύψτε τες με την σάλτσα και διακοσμήστε με κάππαρη. Αφήστε το να σταθεί στο ψυγείο για μια ωρίτσα τουλάχιστον πριν το σερβίρετε, ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα.

illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

 σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις