Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ρολό με φασολάκια και φύλλο κρούστας

 Ρολό με φασολάκια και φύλλο κρούστας

• 5 φύλλα κρούστας
• 100 γρ. βούτυρο



Για τη γέμιση:
• 25 γρ. βούτυρο
• 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
• 3/4 φασολάκια αμπελοφάσουλα
• 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα σε νιφάδες
• 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ξινή μυζήθρα
• 2 κουταλιές της σούπας κασέρι τριμμένο
• αλάτι
• πιπέρι

Πλένετε τα φασολάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια 2-3 εκ. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτετε τα φασολάκια και ανακατεύετε καλά, έτσι ώστε να τραβήξουν τα υγρά τους. Τέλος, ρίχνετε τα αμύγδαλα, την κρέμα, τα τυριά, ελάχιστο αλάτι και το πιπέρι. Κατεβάζετε από την κουζίνα την κατσαρόλα και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει εντελώς.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C και ετοιμάζετε το ρολό ως εξής: Απλώνετε πάνω σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψί το πρώτο φύλλο. Απλώστε με ένα βουρτσάκι πάνω στην επιφάνεια του φύλλου λίγο βούτυρο και στρώστε από πάνω το δεύτερο. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να τελειώσουν και τα έξι φύλλα. Απλώνετε πάνω στο τελευταίο φύλλο τη γέμιση, αφήνοντας 2-3 εκ. από κάθε άκρη. Γυρίστε προς τα μέσα γύρω στα 2 εκ. το φύλλο και από τις δύο μεριές και τυλίξτε τα φύλλα σε ρολό κλείνοντας μέσα τη γέμιση.

Περνάτε γύρω γύρω το ρολό με άφθονο βούτυρο και την επάνω μεριά του με λίγο χτυπημένο κρόκο αβγού. Ψήνετε στους 180°C για 20-25 λεπτά. Μόλις αποκτήσει το φύλλο ένα ρόδινο χρώμα το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

ab.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις