Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Κοτομπιφτέκια γεμιστά

Κοτομπιφτέκια γεμιστά
 
• 1 κιλό κιμά κοτόπουλο
• 1 κρεμμύδι ξερό
• 1 ντομάτα
• 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 αυγό
• 1 κ.σ. ξύδι
• 1 κ.σ. μουστάρδα
• 1 κ.σ. ρίγανη
• 2 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα
• 1 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• Λίγη φρυγανιά τριμμένη ή αλεσμένα κράκερ
• Λίγη φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας για γέμισμα
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάζουμε τον κιμά σε μπολ. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον κιμά και στη συνέχεια την ντομάτα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αυγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το μαϊντανό. Στύβουμε το ψωμί και ψιχουλιάζουμε στο μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά.

Προσθέτουμε λίγη φρυγανιά στο μείγμα ώστε να πλάθεται (για να σφίξει ο κιμάς). Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε αλεσμένο κράκερ. Θα δώσει έξτρα γεύση.

Αφήνουμε τον κιμά να σταθεί για 30΄ στο ψυγείο. Πλάθουμε μια μπάλα (περίπου 150 γραμμ.) με τη ζύμη του κιμά. Κάνουμε με το δάχτυλο τρύπα (βαθούλωμα) στη μέση. Το γεμίζουμε με 1 κομμάτι τυρί και κλείνουμε καλά. Το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα μπιφτεκιού.

Αφού τα ετοιμάσουμε όλα, τα ψήνουμε με έναν από τους παρακάτω τρόπους

1. Τα βάζουμε σε λαδωμένη σχάρα μπάρμπεκιου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 7΄-8΄ από κάθε πλευρά.

2. Τα αραδιάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και 1/2 φλιτζ. ζωμό κρέατος. Ψήνουμε για περίπου 20΄.

3. Τα ψήνουμε στην τοστιέρα σε δυνατή φωτιά.

4. Τα ψήνουμε στο γκριλ, βάζοντάς τα σε σχάρα με ταψάκι από κάτω, για 6΄-7΄ από κάθε πλευρά.

5. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 4 κ.σ. ελαιόλαδο, ροδίζουμε για 1΄ από κάθε πλευρά τα μπιφτέκια και συμπληρώνουμε ζωμό κότας ή λαχανικών μέχρι τη μέση των μπιφτεκιών. Σκεπάζουμε με καπάκι, ψήνουμε 5΄ από τη μία πλευρά και 5΄ από την άλλη. Στο τέλος αφήνουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά να γλασάρει και να πυκνώσει.

argiro.gr
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις