Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Τι τοξικούς κινδύνους κρύβει το σπίτι για τα παιδιά μας;

Απλές λύσεις.
Τι τοξικούς κινδύνους κρύβει το σπίτι για τα παιδιά μας;

Τα κρούσματα δηλητηριάσεων ολοένα πληθαίνουν!

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Κέντρου Δηλητηριάσεων από το Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», ένα ποσοστό 54,2% του συνολικού αριθμού δηλητηριάσεων ανά έτος αφορά παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 14 ετών, που δηλητηριάζονται στο σπίτι.

Συχνότερα κρούσματα παρατηρούνται σε ηλικίες μεταξύ ενός και πέντε ετών, δεύτερη στη λίστα η ηλικία μεταξύ 5-10 ετών, τρίτη η περίοδος μέχρι το πρώτο έτος και τέλος τα παιδιά ηλικίας 10-14 ετών που δεν κινδυνεύουν τόσο.

Τα τσιγάρα είναι μία από τις πρώτες αιτίες κρουσμάτων μετά από μάσηση και κατάποση (!) μιας και 60 χιλιοστόγραμμα νικοτίνης είναι ικανά να σκοτώσουν έναν ενήλικο που δεν καπνίζει. Η κατάποση ενός και μόνο τσιγάρου από ένα παιδί ηλικίας ενός χρόνου μπορεί να θέσει τη ζωή του σε σοβαρότατο κίνδυνο. Τα παιδιά εισέρχονται εσπευσμένα στο νοσοκομείο με ναυτία και εμετό, ταχυκαρδία, κράμπες στο στομάχι, εφίδρωση και μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή.

Αρκετά παιδάκια πάλι, καταπίνουν επικίνδυνα και ισχυρά φάρμακα των γονιών και των παππούδων τους περνώντας τα για καραμέλες. Από αυτή την αιτία έχουμε αρκετούς θανάτους όπως και από την κατάποση καθαριστικών και γενικότερα απορρυπαντικών...

Συχνά τα παιδιά δηλητηριάζονται και από αλκοόλ τις περιόδους γύρω από τις μεγάλες γιορτές. Πολλοί γονείς ή παππούδες δίνουν σε μικρά παιδιά να δοκιμάσουν. Τα παιδιά συχνά πάνε και πίνουν από τα ποτά του σπιτιού κρυφά. Μπορεί εμείς απλά να παρατηρήσουμε μία υπνηλία στο παιδί μας η οποία είναι ικανή να το οδηγήσει ακόμη και σε κώμα εξαιτίας της αιθανόλης που σε έναν παρθένο και άμαθο οργανισμό ενδέχεται να προκαλέσει υπογλυκαιμία.

queen.gr

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις