Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Μπρόκολο με γκοργκοντζόλα

Μπρόκολο με γκοργκοντζόλα στο φούρνο

 
Μπρόκολο με γκοργκοντζόλα στο φούρνο

1,5 κιλό μπρόκολο
200 γρ. γκοργκοντζόλα (ιταλικό τυρί)
5 αβγά
100 ml κρέμα γάλακτος
1 λεμόνι (το χυμό)
1/2 φλιτζ. τσ. καρυδόψιχα ολόκληρη
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι

Ανάβουμε το φούρνο στους 200°. Πλένουμε το μπρόκολο, αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Το ψήνουμε στον αχνό μέχρι να μαλακώσει αρκετά αλλά όχι τελείως. Το βάζουμε σε σουρωτήρι και το περιχύνουμε με το λεμόνι.

Σε βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε την κρέμα. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν και προσθέτουμε την γκοργκοντζόλα σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε το μείγμα στο μπλέντερ.

Βάζουμε για 3-4 λεπτά τα καρύδια στο φούρνο να ψηθούν. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε στη βάση το μπρόκολο. Χοντροκόβουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε στην κρέμα. Σκεπάζουμε το μπρόκολο με την κρέμα, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό.

Σημ.: Το ίδιο φαγητό μπορεί να γίνει με ροκφόρ αντί για γκοργκοντζόλα.

athinorama.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις