Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Μους πεπόνι

πηγή http://www.facebook.com/photo.php?fbid=305820112858699&set=a.267802963327081.59781.264580240316020&type=1&theater

Μους πεπόνι

Μια μους όχι για τα μαλλιά, αλλά για επιδόρπιο!

1 μικρό πεπόνι
2 φακελάκια ζελέ λεμόνι
500 ml κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
1 βανιλέτα


Κατ’ αρχάς καθάρισε και άλεσε το πεπόνι στο μίξερ.

Στη συνέχεια διάλυσε τα δύο φακελάκια ζελέ σε ένα φλιτζάνι βραστό και πρόσθεσε και 1½ φλιτζάνι από τον πολτό πεπονιού, ανακατεύοντας καλά.

Χτύπα σε σαντιγί ένα φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με τη Βανιλέτα και βάλτη κι αυτή στο μείγμα για τη μους πεπόνι. Αν θέλεις, βάλε και ζάχαρη.

Ανακάτεψε απαλά και, αφού το πεπονομείγμα γίνει παχύρευστο, μετάγγισέ το σε παραδοσιακή φόρμα κέικ, από ‘κείνες με την τρύπα στη μέση. Πριν δοκιμάσεις τη μους πεπόνι, όμως, να την αφήσεις τουλάχιστον 24 ώρες στο ψυγείο.
cookoo.gr 
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις