Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΜΙΑ ΜΕΡΑ του Στράτη Π. *

πηγή http://www.onestory.gr/post/33009492656

ΜΙΑ ΜΕΡΑ

του Στράτη Π. *
.
Ξυπνάς κάποια στιγμή το μεσημέρι, φτιάχνεις κρύο καφέ, έχει πολύ ζέστη. Κάθεσαι στο σαλόνι παρατηρείς τη βιβλιοθήκη, τα έπιπλα, αφίσες στον τοίχο κορνιζαρισμένες φωτογραφίες. Σε πιάνει η ανάγκη για επικοινωνία, πηγαίνεις στο γραφείο στον υπολογιστή, στα κοινωνικά δίκτυα, ψάχνεις να βρεις κάτι να κάνεις να αλλάξει η μέρα σου, από την προηγούμενη.
Φοράς τα αθλητικά σου παπούτσια, βάζεις στη πλάτη το σακίδιο, βγαίνεις έξω, το mp3 player στο χέρι. Φοράς τα ακουστικά πατάς play και ξεκινάς να περπατάς. Οι εικόνες στη γειτονιά ίδιες σαν μια φωτογραφία, σταθερή κάθε φορά που τη βλέπεις. Οι γειτόνισσες συζητάνε, κάποιος πλένει το αυτοκίνητο του, ένα παιδί βγαίνει από το σπίτι του και περπατάει πιο μπροστά από σένα.
Πλατεία. Τα παιδιά που κάνουν skate, και ύστερα μαζεύονται και συζητάνε για το πως τα πήγανε, που έκαναν λάθη, ποιος το κάνει καλύτερα, τι να προσέξουν σε μια άσκηση, κάποιες κοπέλες εκφράζουν γνώμη και τρώνε δούλεμα. Η κουβέντα πάει στη μουσική, σε νέες συναυλίες, ταινίες. Σταματάς να τα παρατηρείς και ανοίγεις το σακίδιο, παίρνεις το βιβλίο και αρχίζεις να διαβάζεις.
Απόγευμα και συναντιέσαι με μια φίλη. Βόλτα στα μαγαζιά. Αρχίζετε και μπαίνετε μέσα, ρωτάτε για ρούχα, δοκιμάζετε. Ύστερα σε ένα βιβλιοπωλείο με μεταχειρισμένα. Ψάχνεις να βρεις κάτι που να μην έχεις διαβάσει, να σου προξενήσει το ενδιαφέρον. Κοιτάς τα ράφια και παρατηρείς τα βιβλία που ξέρεις σε παλιές εκδόσεις. Τους συγγραφείς που σου φαίνονται περίεργα τα ονόματα. Ανοίγεις μερικά βιβλία μήπως βρεις κάποια αφιέρωση, κοιτάς τις σελίδες για σημειώσεις ή υπογραμμίσεις από παλαιότερους ιδιοκτήτες. Κάτι βρίσκεις, το αγοράζεις.
Καταλήγετε σε μια ταβέρνα, τραπεζάκι έξω. Ένα γνωστό σας ζευγάρι. Παραγγέλνετε κρασί και δεν τρώτε. Αρχίζετε και μιλάτε για σχέσεις, για ζήλιες, για δουλειές, για σπουδές, για τις διακοπές που πέρασαν και για αυτές που θα έρθουν, για μέρη που δεν έχετε πάει αλλά θα θέλατε πολύ κάποια στιγμή να τα επισκεφτείτε, σχολιάζετε φίλους και καταστάσεις που ζήσατε μαζί τους.
Περιμένεις έναν από τους τελευταίους συρμούς του μετρό. Καθιστός στις θέσεις αναμονής έχοντας βάλει μουσική να ακούς, κοιτάς τον κόσμο γύρο σου. Μπροστά ένα όρθιο ζευγάρι που δείχνει ερωτευμένο, δίπλα σου δύο κοπέλες κάθονται και κουβεντιάζουν, παραπέρα τρεις φίλοι κάνουν χαβαλέ μεταξύ τους.
Γυρνάς και ανοίγεις την πόρτα, αφήνεις τα κλειδιά και το σακίδιο, βγάζεις τα παπούτσια, τα ρούχα. Στην κουζίνα κάτι να φας και μετά στον καναπέ, ανοίγεις την τηλεόραση και αμέσως μετά τον υπολογιστή. Κοιτάς λίγο στα κοινωνικά δίκτυα, βλέπεις τις ενημερώσεις, σχολιάζεις και βγαίνεις. Αλλάζεις κανάλια και το αφήνεις στο πιο ενδιαφέρον, μετά σε έχει πάρει ο ύπνος.
.
Ο Στράτης Π. γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984, τελείωσε ηχοληψία και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή, τη φωτογραφία και τη σκηνοθεσία.
twitter ] [ e-mail ]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις