Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Φτιάξτε παραδοσιακή καρυδόπιτα

 

Φτιάξτε παραδοσιακή καρυδόπιτα
 Φτιάξτε παραδοσιακή καρυδόπιτα

Νόστιμη και οικονομική, η πιο εύκολη παραλλαγή του αγαπημένου μας γλυκού.


• 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 1 φλ. ζάχαρη
• 1 φλ. σπορέλαιο
• 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
• 1 φλ. καρυδόψιχα
• 1 μπείκιν πάουντερ
• 1 βανίλια
• 1 κ.γ. κανέλα
• λίγο γαρύφαλλο
• 6 αυγά

Για το σιρόπι:

• 2 φλ. ζάχαρη
• 2 φ. νερό
• λίγες σταγόνες κονιάκ

Χτυπάτε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά ένα ένα.


Βάζετε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε τετράγωνη φόρμα και ψήνετε για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Τέλος, σιροπιάζετε και αφήνετε την καρυδόπιτα να κρυώσει.


Η καρυδόπιτά σας είναι έτοιμη! Τον χειμώνα ταιριάζει τέλεια με παγωτό βανίλια και σιρόπι καραμέλα.


Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις