Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων, ... 18 Νοεμβρίου

http://www.zougla.gr

Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012, 02:53
Ads by Google
Εγκλωβισμένοι στο ΧΑΑ;Ετσι θα πάρετε τα λεφτά σας πίσω αλλά και θα κερδίσετε ανέβει/πέσει!
www.apodoseis.gr

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων καθιερώθηκε το 1993 από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων (FEVR) και τιμάται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου. Δώδεκα χρόνια αργότερα έλαβε παγκόσμιο χαρακτήρα, όταν υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (ψήφισμα 60/5 της 26ης Οκτωβρίου 2005).

Στόχος της ημέρας αυτής είναι να φέρουμε στη μνήμη μας και να τιμήσουμε τα εκατομμύρια νεκρών και τραυματιών από τροχαία δυστυχήματακαι να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποφυγή στο μέλλον θανάτων και τραυματισμών, που μπορούν να αποφευχθούν. Kάθε μέρα, σχεδόν 4.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε όλο τον κόσμο σε τροχαία δυστηχήματακαι πάνω από ένα εκατομμύριο κάθε χρόνο.


Τα στοιχεία για τη χώρα μας είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά:


Από το 1965 έως και το 2008 είχαμε 150.000 νεκρούς και 1,5 εκατ. τραυματίες.

Κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο, έχουμε 3.650 νεκρούς, περισσότερους από 10.000 παραπληγικούς, 45.000 τραυματίες και περίπου 2.500 μικρά παιδιά να συνεχίζουν τη ζωή τους με μόνιμες αναπηρίες.
Καθημερινά χάνουν τη ζωή τους κατά μέσο όρο 10 άνθρωποι, ενώ κάθε μήνα περισσότεροι από 3.600 άνθρωποι τραυματίζονται σε τροχαία.

Το 82% των τροχαίων ατυχημάτων συμβαίνει μέσα στις πόλεις με μέσο όρο ταχύτητας τα 60 χλμ./ώρα.

Ελλάδα και Ρουμανία είναι οι δυο χώρες με το υψηλότερο αριθμό θανάτων από τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκων. Συγκεκριμένα, 130 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ανά εκατομμύριο στη χώρα μας, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 69 άνθρωποι.

Επιμέλεια:Μίτση Σκέντζου
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012, 03:00

----------------------------------------

Κρήτη: 352... κεράκια για τα θύματα της ασφάλτου

Κρήτη: 352... κεράκια για τα θύματα της ασφάλτουΜε μοναδικό σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού του Ηρακλείου, γύρω από την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, που κάθε χρόνο αυξάνονται δραματικά, η Περιφέρεια Κρήτης, αναλαμβάνει δράση και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ατυχημάτων, σήμερα διοργανώνει σε συνεργασία με φορείς του Ηρακλείου, μία σειρά από πρωτοβουλίες.

Έτσι, λοιπόν, σήμερα, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και δράσεις, σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου, ενώ θα γίνει διανομή έντυπου υλικού και αυτοκόλλητων.

Παράλληλα, θα αναρτηθούν αφίσες και θα ενημερώνονται οι πολίτες που θα περνούν από το κέντρο.
Είναι η πρώτη φορά που αυτοδιοικητικός φορέας συμμετέχει ενεργά με μια σειρά δράσεων και συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων, όπως έχει οριστεί η τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Ασφαλής Κρήτη», η οποία εγκαινιάστηκε το Φεβρουάριο του 2012, η Περιφέρειας Κρήτης υλοποιεί τώρα στη δράση «Ένα αυτοκόλλητο, που ενώνει τις φωνές μας: ΟΧΙ άλλο αίμα στην άσφαλτο».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, όλοι εμπλεκόμενοι φορείς συναντήθηκαν στην Περιφέρεια, για την τελική κατάρτιση του προγράμματος και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, στάθηκε στην αναγκαιότητα της συμμετοχής όλων των φορέων και των πολιτών στον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων και ευχαρίστησε όσους φορείς συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση αυτού του στόχου.

Παράλληλα, ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στα έργα που προωθεί και σχεδιάζει η Περιφέρειας , πολλές φορές και με δικά της κονδύλια, στο εθνικό δίκτυο, στο επαρχιακό δίκτυο και στους κάθετους άξονες του νησιού.

Αναφερόμενος στο επαρχιακό δίκτυο του νησιού, επεσήμανε τις εργολαβίες που ήδη ξεκίνησαν στο Ηράκλειο και αφορούν στη βελτίωση του οδικού δικτύου. Οι παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί σε όλο το νησί έχουν προϋπολογισμό 16 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία εκτίμησε ότι θα έχουν απορροφηθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός αντίστοιχων έργων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης θα φτάσει τα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: cretalive.gr
Zougla.gr

2 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέροντα θέματα μας παρουσιάζεις Μαρία! Μπράβο! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ Μαρία και χαίρομαι που σου αρέσουν τα θέματα. Προσπαθώ να καλύπτω όλες τις προτιμήσεις όσο μπορώ . Νάσαι καλά!

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις