Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

9+1 «μαγικές» τροφές που θα αναδείξουν την ομορφιά σας

9+1 «μαγικές» τροφές που θα αναδείξουν την ομορφιά σας

 9+1 «μαγικές» τροφές που θα αναδείξουν την ομορφιά σας

Μήπως έχετε βαρεθεί τις ακριβές κρέμες για το δέρμα, τα απογοητευτικά προϊόντα μαλλιών και τις χρονοβόρες θεραπείες ομορφιάς; Αν ναι, τότε είναι καιρός να απαλλαγείτε από αυτές τις πολυέξοδες μεθόδους ομορφιάς και να στραφείτε σε άλλους, πιο οικονομικούς και υγιεινούς τρόπους προκειμένου να αναζωογονηθείτε.

Συγκεντρώσαμε τις δέκα πιο υγιεινές τροφές που θα σας βοηθήσουν να λύσετε εύκολα και οικονομικά σχεδόν όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με την ομορφιά. Δώστε προσοχή και θα εκπλαγείτε με το πόσο απλά μπορείτε να δώσετε ένα τέλος σε ό,τι σας ταλαιπωρεί, προσθέτοντας στη διατροφή σας τις ακόλουθες «μαγικές» τροφές.

Πρόβλημα νούμερο 1: Αραίωση των μαλλιών

Τι να φάτε: Δημητριακά ολικής αλέσεως

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως όπως το καστανό ρύζι και η βρώμη είναι πλούσια σε βιταμίνες Β, συμπεριλαμβανομένης και της βιοτίνης (Β7), η οποία μπορεί να βοηθήσει στην τριχόπτωση αλλά και γενικά να αναζωογονήσει τα εύθραυστα μαλλιά. Είναι επίσης μια καλή πηγή διοξειδίου του πυριτίου, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του «σπασίματος» των μαλλιών αλλά και ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος αποτελεί ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για τα μαλλιά το οποίο, όταν δεν είναι επαρκές μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Προσπαθήστε να τρώτε ποικιλία από δημητριακά ολικής αλέσεως για υγιή, δυνατά και λαμπερά μαλλιά.

Πρόβλημα νούμερο 2: Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια

Τι να φάτε: Σπανάκι

Υπάρχουν πολλές αιτίες που προκαλούν τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, συμπεριλαμβανομένων της κληρονομικότητας, της κούρασης και της αναιμίας. Ωστόσο, ένας από τους λόγους για τον οποίο προκαλούνται οι μαύροι κύκλοι μπορεί να είναι κακή κυκλοφορία του αίματος. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η αιτία και να ανακουφιστεί το κάτω μέρος των ματιών σας από τους μαύρους κύκλους, προσπαθήστε να αυξήσετε την πρόσληψη των βιταμινών C και K, οι οποίες συμβάλλουν στην τόνωση της κυκλοφορίας και στην ενίσχυση την τριχοειδών τοιχωμάτων. Τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι είναι καλές πηγές αυτών των θρεπτικών ουσιών.

Πρόβλημα νούμερο 3: Ξηρό δέρμα


Τι να φάτε: Ξηρούς καρπούς και σπόρους

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι μια σημαντική πηγή βιταμίνης Ε, η οποία μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να διατηρήσει τα φυσικά επίπεδα της υγρασίας του και να παραμείνει απαλό και ενυδατωμένο. Προτιμήστε λιναρόσπορους ή καρύδια για μέγιστα οφέλη στο δέρμα, καθώς αυτά, εκτός των άλλων, συμβάλλουν και στην εξοικονόμηση ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι καθοριστικά για την υγεία του δέρματος.

Πρόβλημα νούμερο 4: Κιτρινισμένα δόντια

Τι να φάτε: Τραγανά φρούτα και λαχανικά

Το πιο σημαντικό βήμα για τέλεια λευκά δόντια είναι η διατήρηση της καλής στοματικής υγείας. Αυτή περιλαμβάνει βούρτσισμα, χρήση οδοντικού νήματος, την τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο και τη μείωση των τσιγάρων και της κατανάλωσης τροφίμων και ποτών που αλλοιώνουν σταδιακά το χρώμα των δοντιών σας. Ωστόσο, γεύματα με φρούτα και τραγανά λαχανικά, όπως μήλα, καρότα και σέλινο μπορούν επίσης να συμβάλλουν στην περεταίρω λεύκανση των δοντιών. Αυτά τα τρόφιμα αφήνουν μια αίσθηση καθαριότητας στα δόντια και αφαιρούν τα βακτήρια και τους λεκέδες από αυτά.

Πρόβλημα νούμερο 5: Σκασμένα χείλη

Τι να φάτε: Γιαούρτι και πλιγούρι βρώμης

Τα σκασμένα χείλη μπορεί να αποτελούν σημάδι έλλειψης βιταμίνης Β. Το σύμπλεγμα βιταμινών Β βοηθά στο να θρέψει το δέρμα και να το κρατήσει υγιές, γι’ αυτό καλό θα ήταν να αυξήσετε την πρόσληψη τροφών που είναι πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως το γιαούρτι και η βρώμη, τροφές δηλαδή που θα κρατούν τα χείλη σας ενυδατωμένα. Η βρώμη και το γιαούρτι είναι επίσης καλές πηγές ψευδαργύρου, ο οποίος μπορεί να επουλώσει πολύ πιο γρήγορα από οτιδήποτε άλλο πληγές που προήλθαν από σκασμένα χείλη.

Πρόβλημα νούμερο 6: «Σακούλες» κάτω από τα μάτια

Τι να φάτε: Αβοκάντο
Εάν πάσχετε από πρησμένο πρόσωπο ή έχετε σακούλες κάτω από τα μάτια τότε πιθανότατα ο οργανισμός σας να κάνει κατακράτηση υγρών. Ευτυχώς, αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω της διατροφής σας με την αποκατάσταση της ισορροπίας νατρίου και καλίου. Δοκιμάστε να περιορίσετε το αλάτι αλλά και να αυξήσετε την πρόσληψη τροφών πλούσιων σε κάλιο όπως το αβοκάντο. Το αβοκάντο αποτελεί επίσης πλούσια πηγή υγιεινών λιπαρών οξέων, τα οποία θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλό, υγιές και μακριά από φλεγμονές.

Πρόβλημα νούμερο 7: Ρυτίδες

Τι να φάτε: Λιπαρά ψάρια

Για να κρατήσετε το δέρμα σας απαλό και χωρίς ρυτίδες, βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε μια επαρκή ποσότητα από ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν το δέρμα σας να «τρέφεται» από το εσωτερικό, εμποδίζοντας την αφυδάτωση και την ξηρότητα και επίσης αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου, συμβάλλοντας έτσι στην αποφυγή του σχηματισμού των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Αν δεν είστε οπαδός των λιπαρών ψαριών υπάρχουν κι άλλες καλές πηγές ωμέγα-3, όπως οι λιναρόσποροι και τα καρύδια.

Πρόβλημα νούμερο 8: Ακμή


Τι να φάτε: Σκόρδο

Το σκόρδο δεν είναι απλώς μια υπερτροφή που συμβάλλει στην καλή υγεία της καρδιάς, είναι επίσης καλό στο να κρατάει το δέρμα καθαρό και χωρίς ακμή. Με τα φυσικά «αντιβιοτικά» του, τον καθαρισμό του αίματος, την τόνωση του ανοσοποιητικού και τις αντιβακτηριακές του ιδιότητες, το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των βακτηρίων που είναι υπεύθυνα για την ακμή, ενώ και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μπορούν να μειώσουν τη μόλυνση αλλά και τη διόγκωσή της όταν ήδη υπάρχει.

Πρόβλημα νούμερο 9: Χλωμή επιδερμίδα

Τι να φάτε: Οστρακοειδή

Εάν έχετε χλωμό δέρμα, αυτό σημαίνει ότι ίσως πάσχετε από αναιμία, η οποία προκαλείται από έλλειψη σιδήρου ή βιταμίνης Β12. Για να το αποφύγετε αυτό προσπαθήστε να αυξήσετε την πρόσληψη των συγκεκριμένων θρεπτικών ουσιών τρώγοντας περισσότερα θαλασσινά - ιδίως στρείδια - τα οποία περιέχουν υψηλά επίπεδα και των δύο.


Πρόβλημα νούμερο 10: Αδύναμα, εύθραυστα νύχια

Τι να φάτε: Κρόκο αυγού

Σύμφωνα με έρευνες, η αύξηση της πρόσληψης της βιοτίνης (βιταμίνη B7) μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της σταθερότητας και στην ενδυνάμωση των νυχιών και να μειώσει το σπάσιμό τους, ενώ μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η έλλειψη σε σίδηρο και ψευδάργυρο μπορεί να οδηγήσει σε ανωμαλίες των νυχιών. Για να ενδυναμώσετε τα νύχια σας, προσπαθήστε να καταναλώνετε περισσότερα τρόφιμα που περιέχουν κρόκο αυγού όπως ομελέτες και τηγανίτες, τα οποία είναι πλούσια σε αυτά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Τα αυγά είναι επίσης μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη των νυχιών.


clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις