Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Bagels


 Bagels

To νηστίσιμο συνοδευτικό του καφέ σου... Είναι αμερικάνικης καταγωγής και δεν περιέχει τίποτα που μπορεί να χαλάσει τη νηστεία σου. Αφράτο και ξεχωριστό, για να μην είσαι αναγκασμένη να περιορίζεσαι στις φρυγανιές.



• 4 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 2 πακετάκια ξηρή μαγιά

• 1 1/2 φλιτζάνια ζεστό νερό

• 3 κ.σ. ζάχαρη

• 1 κ.σ. αλάτι

• 1 κ.σ. ζάχαρη


Ανακάτεψε σε ένα μεγάλο μπολ 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι και τη μαγιά

Ανάμειξε 3 κ.σ. ζάχαρη και το αλάτι με το νερό και πρόσθεσέ τα στο αλεύρι με τη μαγιά.

Συμπλήρωσε και το υπόλοιπο αλεύρι. Χτύπησε με το για λίγη ώρα σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια λίγο πιο δυνατά για να πάρεις μια σφιχτή ζύμη

Συνέχισε ζυμώνοντας  με τα χέρια σε αλευρωμένη επιφάνεια να γίνει λεία και ελαστική. Σκέπασε και άφησε να φουσκώσει για 15 λεπτά

Μοίρασε σε 12 κομμάτια και πλάσε σε μπαλάκια. Κάνε μια τρύπα στη μέση με το δάκτυλο να γίνουν σαν μικρά donut και άφησε 20 λεπτά στην άκρη

Στο μεταξύ βάλε 2-3 λίτρα νερό να βράσουν μαζί με 1 κ.σ. ζάχαρη. Αφού πάρει βράσει χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το νερό να σιγοβράζει

Αφού φουσκώσουν τα bagels ρίχνε 4-5 μαζί μέσα στο νερό και άσε να ψηθούν για περίπου 7 λεπτά, φροντίζοντας να τα γυρίσεις μια φορά

Στράγγιξε και βάλε σε λαδόκολλα και σε ταψάκι. Ψήσε στο φούρνο στους 190oC για περίπου μισή ώρα. Άφησε να κρυώσουν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις