Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

(ΒΙΒΛΙΟ)ΘΕΡΑΠΕΙΑ

πηγή http://peopleandideas.gr

-(ΒΙΒΛΙΟ)ΘΕΡΑΠΕΙΑ-
.
Από το παρόν στο παρελθόν και πάλι στο παρόν ο ήρωας του Ξανθούλη πλοηγείται στο χρόνο. Ένας ώριμος ενήλικας (Ανέστης) στο παρόν ψάχνει να βρει την ιστορία της ζωής του. Μέσα από το χειρόγραφο που έστειλε ο ίδιος στον εαυτό του αφηγείται και πάλι την πορεία του. Ο Ξανθούλης τοποθετεί τον ήρωα με δεξιοτεχνία στο χρόνο πλάθοντας με συγγραφική λυρικότητα μια ιστορία που κρατά σταθερό λογοτεχνικό τέμπο. Ο ηλικιωμένος Ανέστης ξαναβρίσκει τον Ανέστη της νιότης του υποκινούμενος από τη λήθη του. Η προσωπική του ανάσταση θα έρθει στο τέλος λειτουργώντας ως συνέχεια μιας πλοκής που το παρελθόν άφησε ημιτελή.
Ένα βιβλίο που ξετυλίγεται στα μάτια του αναγνώστη σαν ύφασμα πολυτελείας. Ο συγγραφέας μοιάζει με σχεδιαστή υψηλής ραπτικής που ράβει μεταξένιες λέξεις στην κατάλληλη θέση. Η γραφή του είναι μια σύνθεση καλοραμμένων λέξεων σε ένα εργόχειρο υψηλής λογοτεχνικής αξίας.
.
Καθένας μας έχει τύχει να φορέσει σε κάποιες περιστάσεις την πανοπλία του. Άλλοι την φορούν συνέχεια χωρίς να αντέχουν ελαφρότερη ενδυμασία. Η πανοπλία μας κρατά μακριά από τα αληθινά μας συναισθήματα. Μας αποξενώνει από σημαντικά πρόσωπα στη ζωή μας.
Όταν αντιληφθούμε πόσο καιρό μας «προστατεύει», δεν χρειάζεται να βιαστούμε να την βγάλουμε. Το γδύσιμο είναι μια διαδικασία που χρειάζεται επαρκή χρόνο, αποφασιστικότητα και τόλμη. Έτσι θα μάθουμε να επιλέγουμε τα κατάλληλα ρούχα κρίνοντας κάθε φορά την περίσταση, τη διάθεσή μας και τις ανάγκες μας.
Το βιβλίο του Ρόμπερτ Φίσερ από τις εκδόσεις Opera εμπεριέχει με ένα παραμυθένιο τρόπο καίρια σημεία που προβληματίζουν όλους μας, όπως η ανάγκη μας για αποδοχή από τους άλλους, ο φόβος της απόρριψης, η δυσκολία έκφρασης των αληθινών μας συναισθημάτων και η προσωπική απελευθέρωση όταν γνωρίζουμε τις ανάγκες μας και τολμούμε να τις κάνουμε πράξη. Η γραφή του είναι απλή και μεστή ταυτόχρονα, πράγμα που καθιστά το βιβλίο ευανάγνωστο και λογοτεχνικά θρεπτικό.

- ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ -
Δυο κεφάλαια/ ημέρα μπορούν να λειτουργήσουν αφυπνιστικά για τον αναγνώστη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις