Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ


Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΙΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΚΡΙΝΟ ΤΟΠΟ, ένας νέος άντρας πήγε στο δάσος και είπε στον πνευματικό του δάσκαλο,
"Θέλω να έχω άπειρα πλούτη, και μ' αυτά τα πλούτη, να βοηθήσω και να θεραπεύσω τον κόσμο. Θα μου πεις σε παρακαλώ το μυστικά για τη δημιουργία της αφθονίας;"
Ο πνευματικός δάσκαλος του απάντησε, "Στην καρδιά κάθε ανθρώπου κατοικούν δύο Θεές. Όλοι τρέφουμε βαθειά αισθήματα αγάπης γι' αυτές τις ανώτερες υπάρξεις. Υπάρχει όμως κάποιο μυστικό που πρέπει να ξέρεις, και θα σου το πω."
"Μπορεί να αγαπάς και τις δύο Θεές, η προσοχή σου όμως πρέπει να είναι δοσμένη σε μία απ' αυτές. Αυτή είναι η Θεά της Γνώσης, που ονομάζεται Σαρασβάτι. Αναζήτησέ την, αγάπησέ την και δώσε της την προσοχή σου.
Η άλλη Θεά, που ονομάζεται Λάκσμι, είναι η Θεά του Πλούτου.
Όταν προσεχείς περισσότερο την Σαρασβάτι, η Λάκσμι από υπερβολική ζήλια θα προσέχει περισσότερο εσένα. Όσο περισσότερο αναζητάς τη Θεά της Γνώσης, τόσο η Θεά του Πλούτου θα αναζητά εσένα. Θα σε ακολουθεί όπου κι αν πας, και δεν θα σε αφήσει ποτέ. Και ο πλούτος που επιθυμείς, θα είναι παντοτινά δικός σου."
Υπάρχει δύναμη στη γνώση, στην επιθυμία και στο πνεύμα. Και αυτή η δύναμη μέσα σου είναι το κλειδί για τη δημιουργία της αφθονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις