Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Οικονομικές ιδέες για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση


 Οικονομικές ιδέες για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Τα φετινά Χριστούγεννα ίσως να είναι πρωτόγνωρα για πολλούς από εμάς. Με την περιρρέουσα κακή ψυχολογία και με τα οικονομικά πολλών από εμάς μειωμένα σε μεγάλο βαθμό οι γιορτινές μέρες που πλησιάζουν θα είναι οπωσδήποτε διαφορετικές από τις προηγούμενες χρονιές.

Αυτό που δεν πρέπει να αφήσουμε να συμβεί είναι, μέσα στην όλη κατάσταση, να χάσουμε το μοναδικό πνεύμα των Χριστουγέννων.
Οι μέρες που έρχονται, είναι μια καλή ευκαιρία να βγούμε από την γκρίζα –αν όχι μαύρη- καθημερινότητα, να αισθανθούμε και πάλι για λίγο παιδιά, να χαμογελάσουμε και να βάλουμε στη ζωή μας λίγο από το γιορτινό κόκκινο, χρυσό και ασημένιο που τόσο χρειαζόμαστε.
Οι καιροί απαιτούν οικονομία γι’ αυτό φέτος, περισσότερο από κάθε άλλα Χριστούγεννα, θα ρίξουμε το βάρος της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης σε έξυπνες λύσεις που δεν κοστίζουν πολύ.
Ας δούμε μερικές…

Χρωματιστά κλαριά
Μαζέψτε πεσμένα κλαριά δέντρων (ευκαιρία για μια μικρή εκδρομή μέχρι την Πάρνηθα) ή αγοράστε μερικά από την λαϊκή ή το ανθοπωλείο και βάψτε τα χρυσά ή ασημένια με σπρέι. Βάλτε τα σε ένα βάζο και… voila μια καλόγουστα διακοσμημένη γωνιά. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στα κλαριά χρωματιστά φιογκάκια ή να κρεμάσετε μερικά μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Ευχετήριες κάρτες
Κολλήστε ευχετήριες κάρτες από προηγούμενες γιορτές πάνω σε χρωματιστό χαρτόνι φτιάχνοντας ένα μοναδικό και πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο κολάζ. Μπορείτε με αυτό να διακοσμήσετε είτε έναν τοίχο, κρεμώντας το κολάζ σαν αφίσα, ή πάνω σε ένα τραπεζάκι (βάλτε στο πίσω μέρος του χαρτονιού ένα χάρτινο «ποδαράκι»)

Φυσικά υλικά
Συνδυάστε φυσικά υλικά όπως κλαριά γκι και ου, ή κουκουνάρια με κεριά δημιουργώντας τις δικές σας χριστουγεννιάτικες συνθέσεις. Προσοχή μόνο να βάλετε τα κεριά ή τα ρεσώ μέσα σε γυάλινα προστατευτικά για να μην καούν τα κλαδιά και τα κουκουνάρια. Μια άλλη πρόταση είναι να γεμίσετε μια ασημένια πιατέλα με ψεύτικο χιόνι και να βάλετε μέσα γυάλινα κηροπήγια και κεριά δημιουργώντας μια καλόγουστη σύνθεση που θα διακοσμήσει το τραπέζι, τον μπουφέ ή κάποιο ράφι.

Γιρλάντες από κάρτες
Μια ακόμα ιδέα για να αξιοποιήσετε τις περσινές ευχετήριες κάρτες είναι να τους κάνετε μια τρυπούλα και να τις περάσετε σε μια χρυσή κορδέλα δημιουργώντας έτσι μια όμορφη γιρλάντα. Μπορείτε να κρεμάτε σε αυτήν και τις κάρτες που θα λαμβάνετε μέρα με την ημέρα, εμπλουτίζοντας και αλλάζοντας το ντεκόρ κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Διακοσμητικά μαξιλάρια
Αλλάξτε την όψη των μαξιλαριών του καναπέ με λίγα μέτρα υφασμάτινη κορδέλα. Διαλέξτε μια γιορτινή κορδέλα αρκετά φαρδιά και δέστε τα μαξιλαράκια του καναπέ κάνοντάς τα να μοιάζουν με γιορτινά πακέτα.

Χριστουγεννιάτικοι κουμπαράδες
Πάρτε κουτάκια από καφέ ή άλλες κονσέρβες, βάψτε τα σε διάφορα χρώματα, κολλήστε πάνω τους χάρτινες νιφάδες, φιογκάκια ή ό,τι άλλο θέλετε και φτιάξτε διακοσμητικούς κουμπαράδες ή μολυβοθήκες στο πνεύμα των χριστουγεννιάτικων ημερών.

Χριστουγεννιάτικο και το μπάνιο
Τυλίξτε 2-3 πετσέτες του μπάνιου διπλωμένες, με φαρδιά χρωματιστή κορδέλα και τοποθετήστε τις σε κάποιο ραφάκι του μπάνιου. Μπορείτε ακόμα να βάλετε έναν χριστουγεννιάτικο φιόγκο ακόμα και στο καλάθι των απλύτων δίνοντας μια χαρούμενη νότα στο μπάνιο.

Βάλτε χρώμα
Γεμίστε γυάλινα ή κρυστάλλινα βάζα ή μπολ με κατακόκκινες μικρές μεταλλικές σφαίρες. Μια άλλη πρωτότυπη ιδέα είναι να πάρετε γυάλινα διάφανα μπουκάλια από κρασί και να τα γεμίσετε με κόκκινες σφαιρούλες. Μπορείτε να τα βάλετε σε ομάδα σε κάποιο ράφι ή σε κάποιο βοηθητικό τραπεζάκι.

Χριστουγεννιάτικες κορνίζες
Σε μικρές ή μεγαλύτερες κορνίζες αφαιρέστε την φωτογραφία και βάλτε διάφορα χριστουγεννιάτικα χαρτιά περιτυλίγματος. Τοποθετήστε τες όλες μαζί και δώστε μια χαρούμενη νότα στην γωνιά που θα στολίσετε. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με κάποιο κάδρο του τοίχου.

Χρωματιστά μπουκάλια
Πάρτε διάφορα μπουκάλια από κρασί, μπύρα, γάλα ή χυμούς, ψεκάστε τα με ασημί σπρέι και τοποθετήστε τα στο δάπεδο βάζοντας στο καθένα κεριά ή κλαράκια. Μπορείτε να τα βάλετε και σε ευθεία πάνω στο τραπέζι δημιουργώντας μια εντυπωσιακή διακόσμηση του γιορτινού τραπεζιού.

Χριστουγεννιάτικα κολάζ
Κόψτε κομμάτια από χρωματιστό χαρτί, φωτογραφίες από διαφημιστικά σε περιοδικά ή ό,τι άλλο σας φτιάχνει την χριστουγεννιάτικη διάθεση και φτιάξτε μικρά ή μεγαλύτερα κολάζ. Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να αναθέσετε να φτιάξουν και τα παιδιά γεμίζοντας δημιουργικά τις ώρες των διακοπών και δημιουργώντας μια γωνιά διακοσμημένη απ’ τα χεράκια τους.

Νερό για λάμψη
Γεμίστε μέχρι τη μέση πλατιά μπολ με νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Βάλτε να επιπλέουν ρεσώ φτιάχοντας πρωτότυπα πολύχρωμα επιπλέοντα κηροπήγια.

Διακοσμημένα φωτιστικά
Δέστε γύρω από τα καπέλα των πορτατίφ κόκκινες ή χρυσές κορδέλες και δέστε τις σε απλούς ή πολλαπλούς φιόγκους. Το φως από τις λάμπες θα αντανακλάται πάνω στις κορδέλες δίνοντας στο χώρο ξεχωριστό χρώμα.

Στολίστε την πόρτα
Στολίστε ένα μεγάλο στεφάνι, είτε έτοιμο είτε που θα φτιάξετε μόνες σας με μεμονωμένα κλαριά έλατου ή πεύκου, με μικρές χριστουγεννιάτικες μπάλες, φωτάκια ή άλλα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και κρεμάστε το στην είσοδο του σπιτιού. Ακόμα κι αν η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του εσωτερικού είναι λιτή, το εντυπωσιακό στεφάνι θα φτιάχνει την διάθεση όποιου χτυπήσει την πόρτα σας αυτές τις μέρες.

Χριστουγεννιάτικα στένσιλ
Διακοσμήστε τα τζάμια και τους καθρέπτες του σπιτιού με ειδικά χρωματιστά σπρέι για τα τζάμια φτιάχνοντας με στένσιλ, χιονονιφάδες, αστεράκια ή Άγιους Βασίληδες.

fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις