Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Σημαντική διάκριση για την Ιεράπετρα




Σημαντική διάκριση για την Ιεράπετρα


Η δεύτερη θέση μεταξύ 1.000 δημοφιλών τουριστικών προορισμών κατέλαβε η Ιεράπετρα, στη λίστα με τις 100 πιο "πράσινες" παράκτιες και νησιωτικές περιοχές της Ευρώπης, που ανακοινώθηκε στην εκδήλωση "Quality Coast Awards 2012" που έγινε στην Πορτογαλία στις 18 και 19 Μαΐου. Η διαφορά μάλιστα από τις πρώτες στη λίστα Αζόρες ήταν πολύ μικρή.

Τη διαφορά για την Ιεράπετρα έκανε το νησί Χρυσή, το οποίο βρίσκεται 8 μίλια νότια της πόλης. Το παρθένο αυτό ακατοίκητο νησάκι απαράμιλλης ομαρφιάς είναι γνωστό για τις αμμώδης παραλίες του και την πλούσια και σπάνια βλάστηση με κυρίαρχο το κεδρόδασός του. Επίσης, πολλά είδη μεταναστευτικών πουλιών και χελωνών καρέτα καρέτα δίνουν το στίγμα τους στο νησί.


Βασικά κριτήρια της επιλογής των περιοχών της εν λόγω λίστας είναι η καθαριότητα των υδάτων, η έλλειψη ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τα ποσοστά θορύβου και εντατικού φωτισμού. Πρόκειτα για βιώσιμους προορισμούς που ξεχωρίζουν για τη βιοποικιλότητά τους, το περιβάλλον τους, την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση και την πολιτιστική τους κληρονομιά.

Στη λίστα των 100 καλύτερων περιοχών βρίσκονται και άλλοι ελληνικοί προορισμοί, όπως είναι η Σαμοθράκη (7η), η Αλόννησος (17η), η Λέσβος (29), η Νάξος (29), η Σάμος (32), η Κεφαλονιά (37), η Σιθωνία (43), η Χίος (43), το Ρέθυμνο (62), η Ζάκυνθος (62), η Κως (75), η Λίνδος (80) και η Ηγουμενίτσα (87).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις