Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Κέικ πορτοκαλιού 

 Κέικ πορτοκαλιού

Υγρό και ζεστό, σαν την κόλαση

Ένα υπέροχα ζουμερό και αρωματικό κέικ με ολόκληρα πορτοκάλια

• 320 γρ. πορτοκάλια
• 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
• 130 γρ. ζάχαρη μαύρη
• 2 αβγά
• 50 γρ αμύγδαλα, αλεσμένα σε σκόνη
• 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 10 γρ. μια κουτάλια μπέικιν πάουντερ
• 50 ml κονιάκ
• 50 γρ σταφίδες

Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ. Βράζουμε τα τα πορτοκάλια μέχρι να μαλακώσουν.

Αν έχουν κουκούτσια τα αφαιρείται

Τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ

Βάζουμε σε ένα σκεύος όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ψήνουμε για 1 ώρα. Σερβίρουμε το κέικ ζεστό, σκέτο ή με μία μπάλα παγωτού.

glykokyriakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις