Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ναοί Αγίου Αρσενίου Καππαδόκη

http://www.strovolos.org.cy
Αγίου Αρσενίου: Στην ενορία της Δασούπολης λίγα μέτρα δεξιότερα της Λεωφ. Αθαλάσσης σε χώρο του νοσηλευτηρίου “Αροδαφνούσα” κτίστηκε το 1991 ένα ωραιότατο εκκλησάκι το οποίο αφιερώθηκε στο θαυματουργό Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη.





http://www.anglisides.com/gr

Το 2007, ο πατήρ Ιωακείμ από τη Λάρνακα έκτισε ένα όμορφο ξωκλήσι σε ένα ιδιόκτητο χώρο που βρισκόταν λίγο έξω από το χωριό και το αφιέρωσε στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη.  Το ξωκλήσι αυτό είναι κτισμένο σε περίοπτη θέση και συγκεκριμένα πάνω σε ένα λόφο που φαίνεται όταν πηγαίνει κανείς στη Λάρνακα.  Στο εσωτερικό του ξωκλησιού υπάρχει και μια εικόνα του Αγίου Εφραίμ.
Πηγή:
Κοινοτικό Συμβούλιο Αγγλισίδων
Συνέντευξη πατήρ Μάριου Παντελή

                                                        


http://anavaseis.blogspot.gr

Ιερός Ναός Αγίου Αρσενίου Καππαδόκη Λεμεσός Κύπρου


Ο Ιερός Ναός Αγίου Αρσενίου κτίζεται σε περιοχή της Εκάλης Λεμεσού.  Βρίσκεται βόρεια του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού στο ύψος του Τσιρείου Σταδίου.  Ο Ναός είναι βυζαντινού ρυθμού με δύο τρούλους και τέσσερα παρεκκλήσια.  Η εκκλησία λειτουργεί προσωρινά στον ημιυπόγειο χώρο του Ναού όπου βρίσκονται δύο παρεκκλήσια.  Το ένα είναι αφιερωμένο στην Παναγία τη Μαχαιριώτισσα όπου εκτίθεται για προσκύνημα το πιστό αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας.  Το δεύτερο παρεκκλήσι είναι αφιερωμένο στον Όσιο Δαβίδ τον εν Ευβοία.
Κάθε Δευτέρα απόγευμα 6.30μ.μ. τελείται εκ περιτροπής ιερά παράκληση  στον Άγιον Αρσένιο τον Καππαδόκη όπου εκτίθενται για προσκύνημα και τα χαριτόβριτα λείψανα του Αγίου και ομιλία από το Θεοφιλέστατο Χωρεπίσκοπο Αμαθούντος κ.Νικόλαο (ανά 15θήμερο), στην Παναγία τη Μαχαιριώτισσα, στην Παναγία την Ελαιοβρύτισσα (μπροστά στην εικόνα της Παναγίας της
Ελαοβρύτισσας που μεταφέρθηκε από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, Αγίου Όρους), στον Όσιο Δαβίδ και στον Άγιο Μάμα το Μεγαλομάρτυρα όπου εκτίθενται και τίμιο λείψανο των Αγίων. Καθημερινά πλην του μηνός Αυγούστου στις 6.30μ.μ. τελείται το Μικρό Απόδειπνο.

Στον ίδιο χώρο  λειτουργεί εκκλησιαστικό βιβλιοπωλείο, αίθουσα ψυχαγωγίας των νέων, βιβλιοθήκη και αρχονταρίκι. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ναό που ανεγείρεται στην πόλη της Λεμεσού με συνολικό εμβαδόν καλυμμένου χώρου 1500τ.μ.  Η ολοκλήρωση της ανέγερσης του ναού αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2011 αν τα οικονομικά της Επιτροπής Ανεγέρσεως του Ναού κρατηθούν με τις εισφορές των πιστών σε εύρωστο επίπεδο.


Ιερός  Ναός  Αγίου  Αρσενίου  Καππαδόκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις