Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Λαχταριστά ντόνατς με κανέλα και ζάχαρη


Λαχταριστά ντόνατς με κανέλα και ζάχαρη
Ένα υπέροχο γλυκό που θα σας γεμίσει ενέργεια. Βάλτε μια ταινία να παίζει και βυθιστείτε στη γλύκα της ζάχαρης και τη μυρωδιά της κανέλας.

•500 γραμμάρια (3 και 1/4 του φλιτζανιού) απλό αλεύρι
•60 γραμμάρια (1/4 του φλιτζανιού) ζάχαρη
•3 κουταλάκια ξηρή μαγιά
•1 πρέζα αλάτι
•250 ml (1 φλιτζάνι) ζεστό γάλα
•100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
•3 κρόκοι αυγών
•Αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 
•220 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) ζάχαρη 
•2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι. Φτιάξτε μια τρύπα στη μέση και ρίξτε στη μέση το βούτυρο, τους κρόκους και το γάλα. Αρχίστε να ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια ελαφρώς κολλώδη ζύμη.

Ζυμώστε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και τοποθετήστε τη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ. Σκεπάστε τη και αφήστε τη για μιάμιση ώρα να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Βάλτε τη ζύμη πάλι σε αλευρωμένη ελαφρώς επιφάνεια και ζυμώστε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, ανοίγοντάς τη μέχρι να φτάσει σε πάχος το 1 εκατοστό. Αφήστε τη για άλλα 2 λεπτά να ξεκουραστεί.

Με ένα κόφτη για ντόνατς κόψτε τη ζύμη και αφήστε τα κομμάτια για 15 λεπτά να φουσκώσουν ελαφρώς.

Σε ένα δίσκο ανακατέψτε τα υπόλοιπα 220 γραμμάρια ζάχαρης και την κανέλα. Ζεστάνετε το λάδι στους 180 βαθμούς και τηγανίστε κάθε φορά 4-5 ντόνατς για 40 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά μέχρι να φουσκώσουν και να αποκτήσουν χρυσοκίτρινο χρώμα.

Βουτήξτε τα έτοιμα ντόνατς στο μπολ με τη ζάχαρη και την κανέλα και από τις δύο πλευρές και σερβίρετε.

queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις