Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Δερμάτινα σαλόνια: ναι ή όχι;




Δερμάτινα σαλόνια: ναι ή όχι;

Είναι cool και επανέρχονται δυναμικά στη διακόσμηση σαλονιού. Τα δερμάτινα σαλόνια έκαναν θραύση τη δεκαετία του 80, πήραν δεύτερο ρόλο από το 90 και μετά ενώ τα 4-5 τελευταία χρόνια κυριαρχούν ξανά στα trends διακόσμησης. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το γιατί.

Το minimal luxury στυλ που προσφέρουν στο χώρο δεν μπορεί να το αντικαταστήσει κανένα άλλο υλικό. Πριν προχωρήσετε όμως στην αγορά ενός σαλονιού από δέρμα, μάθετε τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματά του, ώστε να αποφασίσετε σωστά.

Στα δερμάτινα σαλόνια λέμε ναι!

Είναι κάτι παραπάνω από cool και το ξέρουμε καλά. Δεν είναι απλά ακόμα ένα διακοσμητικό στοιχείο. Τα δερμάτινα σαλόνια δημιουργούν ένα μοναδικό εφέ στο χώρο που συνδυάζει πολυτέλεια με αστική αισθητική. Η λεία επιφάνεια του καναπέ προσφέρει μία άνετη αίσθηση που χαλαρώνει άμεσα τους καλεσμένους. Το δέρμα δένει τέλεια με το ξύλο αλλά και με το γυαλί, δίνοντας πολλές διαφορετικές λύσεις ανανέωσης για το χώρο, εάν αυτό χρειαστεί.

Προτιμήστε να το συνδυάσετε με ένα ξύλινο τραπέζι σαλονιού ή μια ξύλινη βιβλιοθήκη για να τονίσετε την επιβλητικότητα του χώρου ή κάντε αντίθεση του χρώματος του καναπέ με το χαλί. Αν ο δερμάτινος καναπές είναι σε καφέ χρώμα, επιλέξτε ένα πλούσιο λευκό χαλί για κοντράστ. Τα δερμάτινα σαλόνια έχουν και ένα έξτρα πλεονέκτημα. Τον εύκολο καθαρισμό τους! Φαγητό, ποτά ή μπογιές, ό,τι κι αν στάξει πάνω τους, καθαρίζει με ένα πέρασμα!

Ηρωικό όχι στα δερμάτινα σαλόνια.

Είναι ωραία αλλά δεν κάνουν για όλους. Τα δερμάτινα σαλόνια αν και ανθεκτικά, σε περίπτωση που φθαρούν, χαραχτούν ή σκιστούν, είναι πολύ δύσκολο να επιδιορθωθούν. Όχι πως είναι αδύνατο, απλά η διαδικασία απαιτεί μεγάλο κόστος. Το κυριότερο όμως μειονέκτημα του δερμάτινου σαλονιού είναι το ίδιο το υλικό του. Το χειμώνα είναι κρύο ενώ το καλοκαίρι πάρα πολύ ζεστό. Για έναν καναπέ βασικό του σπιτιού σας το πρώτο που θέλετε να σας προσφέρει είναι άνεση. Με τον δερμάτινο καναπέ θα πρέπει να βρείτε ιδέες που να βοηθούν τη θερμοκρασία του υλικού. Ριχτάρια και μαξιλαράκια είναι αγαπημένες και οικονομικές λύσεις για κάθε δερμάτινο καναπέ. Επίσης στην αρχή ο δερμάτινος καναπές είναι ένα από τα έπιπλα σαλονιού που λόγω του σκληρού υλικού του απαιτεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα χρήσης μέχρι να μαλακώσει αρκετά.

Έξτρα πληροφορίες για τα δερμάτινα σαλόνια.

Τα δερμάτινα σαλόνια φθείρονται το ίδιο εύκολα με τα υφασμάτινα κλασικά σαλόνια. Απλά στη δεύτερη περίπτωση αν έχετε κάλυμμα, το αλλάζετε. Ακόμη, να έχετε στο νου σας πως μπορεί μεν οι δερμάτινοι καναπέδες και οι πολυθρόνες να καθαρίζονται εύκολα, κάποιοι τύποι δέρματος όμως απαιτούν καθαρισμό με ειδικά απορρυπαντικά σπρέι ή υγρά καθαριστικά τα οποία προσθέτουν ένα έξτρα κόστος στον οικογενειακό προϋπολογισμό σας. Τέλος, να θυμάστε πως τους πρώτους μήνες από την αγορά σας, ο αέρας στο σαλόνι σας θα επηρεαστεί από τη δερμάτινη μυρωδιά του καναπέ. Εάν αυτό σας ενοχλεί, επενδύστε σε αρωματικά χώρου της επιλογής σας.

Ανεξάρτητα από τα υπέρ και τα κατά, τα δερμάτινα σαλόνια είναι γεγονός πως επανέρχονται δυναμικά. Θα τα βρείτε σε μία μεγάλη γκάμα σχεδίων ειδικά για σύγχρονα σαλόνια με άποψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις