Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Μόλις κυκλοφόρησε .....!!!



Μόλις κυκλοφόρησε .....!!!

Έφη Σαπουνά-Σακελλαράκη, Εριέττα Δεληγιάννη-Κώτση (επιμ.), Θα ‘θελα αυτή τη μνήμη να την πω. Μνήμη Γιάννη Σακελλαράκη, έκδ. Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, Ηράκλειο 2012, 295 σελ.

ISBN 978-960-7970-54-1

Αφιέρωμα στον Γιάννη Σακελλαράκη εξέδωσε η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων από τον θάνατό του.

Τα κείμενα του βιβλίου έχουν γράψει δικοί του άνθρωποι, φοιτητές, αρχαιολόγοι, συντηρητές, εργάτες, φύλακες, συνεργάτες, φίλοι… και το έχουν επιμεληθεί η σύντροφός του Έφη Σαπουνά-Σακελλαράκη και η φοιτήτριά του Εριέττα Δεληγιάννη-Κώτση.

Οι συγγραφείς ανακαλούν στη μνήμη και διατυπώνουν στα σύντομα κείμενά τους τις πιο όμορφες στιγμές που βίωσαν με τον τιμώμενο. Τις στιγμές αυτές τις αισθητοποιούν εντονότερα οι επιλεγμένες εικόνες και φωτογραφίες, που προσφέρονται και για άλλες αναγνώσεις και επαναγνώσεις.

Όλα μαζί τα κείμενα ανασυνθέτουν και αναπαριστάνουν την πορεία του σπουδαίου επιστήμονα, αρχαιολόγου, καθηγητή και ανθρώπου, ο οποίος δεν γεύτηκε μόνο τη χαρά που του επιφύλαξαν τα ευρήματα των ανασκαφών του, ένιωσε και βαθιά ικανοποίηση, γιατί πέτυχε να μυήσει τους φοιτητές του στα μυστικά και στις ιδιαιτερότητες της αρχαιολογίας.

Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με τους καταλόγους των βιβλίων, των άρθρων, των λοιπών δημοσιευμάτων του Γιάννη Σακελλαράκη και των ονομάτων των 65 συμμετεχόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις