Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Σώσε τα παλιά καλλυντικά σου!


Σώσε τα παλιά καλλυντικά σου!

Ας το παραδεχθούμε. Σχεδόν ποτέ δεν εξαντλούμε ένα καλλυντικό. Τις περισσότερες φορές βαριόμαστε τα κραγιόν, τις σκιές και τα ρουζ, πολύ πριν τελειώσουν. Και τα καταχωνιάζουμε μέχρι να παλιώσουν τόσο, ώστε να πρέπει να τα πετάξουμε. Σε αυτές τις εποχές όμως, δεν είναι κρίμα να πετάμε πράγματα;

Υπάρχουν τρόποι να τα χρησιμοποιήσουμε, κάνοντας τα καινούργια!

1. Αναμίξτε δύο κραγιόν που έχετε βαρεθεί.
Βάλτε τα κραγιόν σε ένα μεγάλο κουτάλι και ζεστάνετέ τα σε γκαζάκι. Όταν λιώσουν, ανακατέψτε τα και τοποθετείστε τα σε ένα ειδικό κουτάκι για λιπ γκλος. Έχετε ένα νέο κραγιόν!

2. «Σώστε» σπασμένες σκιές και πούδρες
Σίγουρα σας έχει συμβεί. Η κόμπακτ πούδρα (ή η σκιά), σπάει και πρέπει να την πετάξετε. Κι όμως! Μπορείτε να τη σώσετε. Θρυμματίστε εντελώς την πούδρα και αναμίξτε την με καθαρό οινόπνευμα. Έπειτα, συμπιέστε το μείγμα στη θήκη του και αφήστε το ανοιχτό για να στεγνώσει. Το επόμενο πρωί η πούδρα θα είναι και πάλι σαν καινούργια.

3. Αποκτήστε μία ενυδατική με χρώμα.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμίξετε πούδρα με μία απλή ενυδατική. Πανεύκολο!

4. Αποκτήστε ένα νέο lip balm
Αναμίξτε ένα παλιό κραγιόν με βαζελίνη και τοποθετήστε το μείγμα σε κουτάκι.

5. Αποκτήστε ένα νέο βερνίκι νυχιών
Αναμίξτε οποιαδήποτε σκιά ματιών με διάφανο βερνίκι νυχιών. Θα χρειαστείτε αρκετή ποσότητα, επομένως, σκεφθείτε καλά ποια σκιά θα «θυσιάσετε».

6. Αποκτήστε νέα, αρωματισμένη κρέμα σώματος
Αναμίξτε μία άοσμη κρέμα σώματος με λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας άρωμα. Είναι προτιμότερο το άρωμα σε μορφή ελαίου ή το αιθέριο έλαιο.

7. Σώστε το λιπ γκλος που έχει κολλήσει στα τοιχώματα της συσκευασίας
Απλώς βυθίστε τη συσκευασία σε ζεστό νερό. Το προϊόν θα λιώσει και θα ρεύσει στο κάτω μέρος της συσκευασίας.

8. Σώστε την ξεραμένη μάσκαρα. Προσθέστε λίγη κρέμα ματιών ή bepanthol. Όμως προσοχή: η μάσκαρα είναι το καλλυντικό που πρέπει να χρησιμοποιείται αυστηρά για έξι μήνες. Τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητα για να κάνουμε τσιγκουνιές. Κάνετε οικονομία σε κάτι άλλο.
femme-fatale-magazine.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις