Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Συμβουλές οικονομίας





Το κρύο έφτασε αλλά μην τρομάζεις...

Συμβουλές οικονομίας για όσες φοβούνται να ανοίξουν τη θέρμανση

Αν είσαι από τις γυναίκες που παρακολουθούν με αγωνία τις προβλέψεις της ΕΜΥ ελπίζοντας ο "κακός χειμώνας" να αργήσει κι άλλο –για να μην ανοίξεις φυσικά τη θέρμανση- μη μασάς! Δεν είσαι η μόνη.

Η διάθεση του πετρελαίου ξεκίνησε σήμερα και με τις τιμές που είδαμε δύο είναι τα τινά: Ή που δεν έχεις αποθέματα από πέρσι και θα το καθυστερήσεις όσο είναι δυνατό φορώντας μέχρι και το παλτό μέσα στο σπίτι, ή που κάτι έχει μείνει στη δεξαμενή και σκοπεύεις να μην το ξοδέψεις αλόγιστα.

★* Μην πας ΠΟΤΕ για ψώνια χωρίς συγκεκριμένη λίστα. Δεν φαντάζεσαι πόσα χρήματα γλιτώνεις έτσι.

Ωστόσο, πριν ξεπαγιάσεις από το κρύο, ρίξε μια ματιά στις παρακάτω ιδέες για γενικότερη οικονομία, έτσι ώστε να "κόψεις" από όπου αλλού μπορέσεις.

★* Καλό είναι να ελέγχεις τους λογαριασμούς σου ανά πάσα στιγμή, οπότε, φρόντισε να εγγραφείς σε πρόγραμμα online banking, έτσι ώστε να ξέρεις τι σου γίνεται.

★* Γράψε όλες τις μηνιαίες υποχρεώσεις σου και ζύγισέ τες ξανά και αυστηρά. Είναι σίγουρο ότι θα μπορέσεις να ζήσεις και χωρίς τη συνδρομή του αγαπημένου σου περιοδικού, για παράδειγμα.

★* Φρόντισε να βλέπεις τις προσφορές που κάνουν διάφορα εκπτωτικά sites καθημερινά. Είναι αρκετές που συμφέρουν. Πρόσεξε καλά, όμως, γιατί και εκεί μπορεί να ξεφύγεις πολύ εύκολα. Με μέτρο, και μόνο αυτά που έχεις πραγματικά ανάγκη.

★* Μην ξεκινάς για το σούπερ μάρκετ ΠΟΤΕ χωρίς πολύ συγκεκριμένη λίστα. Και καλό είναι να πας μόνη. Αν μπορείς να μην έχεις παιδιά μαζί σου θα γλιτώσεις χρήμα και άγχος από όλα αυτά που θα σου ζητούν.

★* Κάνε σύγκριση τιμών σε διάφορα σούπερ μάρκετ, ή ακόμη και σε τοπικά καταστήματα και αγόρασε με βάση το συμφέρον σου.

★* Σταμάτα να χρησιμοποιείς την πιστωτική σου κάρτα. Αυστηρά. Πλήρωσε μόνο με μετρητά. Όσο μπορεί να αντέξει η τσέπη σου…

★* Αν έχεις μεγάλα παιδιά, ενθάρρυνέ τα να βρουν μια δουλίτσα για λίγες ώρες τα σαββατοκύριακα ή στις διακοπές. Όσο για το χαρτζιλίκι τους και την αίσθηση ότι συμμετέχουν στα έξοδα του σπιτιού. Να καταλάβουν πως "βγαίνει το ψωμάκι".

★* Ελάττωσε –όσο μπορείς- το αυτοκίνητο. Υπάρχουν αρκετά μέσα μαζικής συγκοινωνίας που μπορούν να σε εξυπηρετήσουν για μερικές –αν όχι όλες- από τις μετακινήσεις σου.

★* Μόνωσε καλά το σπίτι σου και μην αφήνεις το κρύο να μπαίνει μέσα.

★* Αν έχεις τζάκι, φρόντισε τις προμήθειες σε ξύλα, γιατί το κρύο δεν είναι μακριά και σίγουρα δεν θα ήθελες να σπας έπιπλα για να… κάψεις.

Ζωή Κίττα
womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις