Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΓYMNH ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ



Αποτέλεσμα εικόνας για ΓYMNH ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ


ΓYMNH ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά – Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα


Υλικά για 15 μερίδες (για ταψί 40 εκ.)


• ½ κιλό από διάφορα χόρτα: λάπαθα, καυκαλήθρες, τσουκνίδες, παπαρούνες, σπανάκι καθαρισμένα, πλυμένα, στυμμένα χοντροκομμένα
• 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
• 5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
• 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 200γρ. φέτα, τριμμένη
• 300γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 2 αυγά, χτυπημένα
• 1 κουταλιά της σούπας ΒΙΤΑΜ
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ Παραδοσιακό
• 2 φλιτζάνια τσαγιού καλαμποκάλευρο
• 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις
• 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
• Νερό όσο πάρει να γίνει πηχτός χυλός
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• λίγο ανθό αλατιού

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις. Αλείφουμε το ταψί με το ΒΙΤΑΜ, αλευρώνουμε με καλαμποκάλευρο.
2. Βάζουμε τα χόρτα σε λεκάνη, ρίχνουμε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, με λίγο ανθό αλατιού, τα μαραίνουμε και πιέζουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά. Προσθέτουμε το πιπέρι, το μισό ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ και το τυρί. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Παίρνουμε το μισό αλεύρι, προσθέτουμε λίγο ανθό αλατιού και νερό όσο πάρει (περίπου 1 ποτήρι). Ζυμώνουμε ώσπου να έχουμε μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή.
4. Την απλώνουμε στο ταψί πατώντας τη με τα δάχτυλα ώστε να δημιουργηθεί ένα πολύ λεπτό φύλλο. Χτυπάμε τα αυγά, τα ρίχνουμε στο μείγμα του τυριού με τα χόρτα. Ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο ταψί.
5. Φτιάχνουμε με το υπόλοιπο αλεύρι και νερό έναν χυλό. Τον ρίχνουμε πάνω από τα χόρτα και το απλώνουμε με την βοήθεια κουταλιού.
6. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ σε ολόκληρη την επιφάνεια ώστε να πάει παντού. Βάζουμε το ταψί στην κάτω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 1 ώρα. Όταν σβήσουμε τον φούρνο, αφήνουμε για 15 λεπτά το ταψί στον πάτο του φούρνου, για να ψηθεί από κάτω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις