Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι


 Χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Η βάση για αυτή την κατασκευή είναι ένα στεφάνι κεντήματος. Επιλέξτε στρογγυλό ή οβάλ και φτιάξτε μόνες σας το πιο γιορτινό αντικείμενο που θα κοσμεί την πόρτα σας ή τον χώρο πάνω από το τζάκι σας.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ: 1 ψαλίδι 1 χρυσό κρεπ χαρτί 1 κόλλα 1 στεφάνι κεντήματος 1 χρυσό χαρτόνι 1 μολύβι 1 μαύρο λεπτό μαρκαδόρο

1o βήμα Κόψτε ένα κομμάτι χρυσού κρεπ χαρτιού και κολλήστε τη μία άκρη του στο στεφάνι. Τυλίξτε το γύρω από το στεφάνι μέχρι να το καλύψετε εντελώς. Κόψτε ένα κομμάτι από το χρυσό χαρτόνι διαστάσεων 1,00x0,30 εκ. και τυλίξτε το σφιχτά γύρω από το μολύβι.

2o βήμα Κολλήστε τη μία άκρη του χαρτονιού στη μέση του στεφανιού και τυλίξτε το χαλαρά έτσι ώστε να μην ακουμπά στο στεφάνι. Στερεώστε με κόλλα την άλλη άκρη λίγο κάτω από το κάτω μέρος του στεφανιού. 3o βήμα Ζωγραφίστε έναν άγγελο πάνω στο χαρτόνι και κόψτε το περίγραμμά του. Σχεδιάστε στη χρυσή πλευρά με το μαύρο μαρκαδόρο τις λεπτομέρειες. Φτιάξτε ένα φιόγκο από το χρυσό κρεπ χαρτί και κολλήστε το στην κορυφή.

4o βήμα Στερεώστε τον άγγελο στην αριστερή πλευρά με κόλλα και κρεμάστε το είτε πάνω από το δέντρο είτε στην πόρτα του σπιτιού, φωτίζοντάς το έτσι ώστε να αναδεικνύεται και να λάμπει ακόμα και με τα πιο μικρά φωτάκια του δέντρου.

Info: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σχήμα και υλικό θέλετε στη θέση του στεφανιού.

Για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, τυλίξτε γύρω από το στεφάνι χριστουγεννιάτικα φωτάκια και αφήστε τα να λαμπυρίζουν δημιουργώντας γιορτινή ατμόσφαιρα. Επιπλέον, χρησιμοποιήστε εκτός από το χρυσό κρεπ χαρτί και κόκκινο, και περάστε το στεφάνι με χρυσόσκονη για να το ταιριάξετε με τα στολίδια του δέντρου.

MYSELF.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις