Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Αλεξανδριανό σε άμμο


Αλεξανδρινό Χριστουγέννων


Αλεξανδριανό σε άμμο

Τα Χριστούγεννα είναι σε απόσταση αναπνοής και ψάχνετε για δημιουργικούς τρόπους για να διακοσμήσετε το σπίτι σας; Φτιάξτε μόνες σας Αλεξανδριανό σε άμμο, σε ελάχιστο χρόνο, με τις παρακάτω οδηγίες!

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ: - Κλαδιά από έντονα κόκκινο αλεξανδριανό όπως η ποικιλία Prestige ή Roman - Ένα απλό γυάλινο βάζο - Έναν πλαστικό σωλήνα σαν αυτούς που χρησιμοποιούνται για τη διατήρηση της ορχιδέας - Άμμο για πουλιά - Κεριά - Κόκκινους καρπούς


alexandrino-christougennon-1

1o βήμα Γεμίστε το βάζο με τη λεπτή άμμο που θα αγοράσετε σε ένα pet shop. 2o βήμα Ρίξτε στην άμμο μία γεμάτη χούφτα από κόκκινους καρπούς που θα προμηθευτείτε από τη λαϊκή αγορά, ένα φυτώριο ή κάποιο ανθοπωλείο. Επιλέξτε ένα χρώμα που να ταιριάζει με αυτό των χρωματιστών φύλλων του φυτού. Στο τραπέζι που θα το τοποθετήσετε, στρώστε ένα έντονα κόκκινο τραπεζομάντιλο.

3o βήμα Για να διατηρηθούν για περισσότερες μέρες, κόψτε ολόκληρα κλαδιά από μια γλάστρα και κρατήστε την άκρη τους πάνω από τη φλόγα ενός κεριού μέχρι να σταματήσει να εκκρίνεται χυμός. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή διατήρηση του αλεξανδριανού.

4o βήμα Βάλτε τα κλαδιά των αλεξανδριανών το καθένα ξεχωριστά στους ειδικούς σωλήνες, τους οποίους έχετε γεμίσει με νερό, και τοποθετήστε τους στο βάζο με την άμμο. Ανάλογα με το μέγεθος του βάζου μπορείτε να βάλετε δύο ή τρία κλαδιά. Η σύνθεση μπορεί να συνοδευτεί με μία δεύτερη στην οποία αντί για κλαδιά να βάλετε κεριά. Μικρές μπάλες στα χρώματα της πέρλας σκορπισμένα στο τραπέζι συμπληρώνουν τη γιορτινή εικόνα!

MYSELF.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις