Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Αγάπη, το τέλειο «φάρμακο»!




Αγάπη, το τέλειο «φάρμακο»!

Πολλαπλά τα οφέλη της για την υγεία

Τις εορταστικές μέρες η αγάπη αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή όμως ακόμα και αν σβήσουν τα φώτα πρέπει να θυμόμαστε ότι τα οφέλη του συγκεκριμένου συναισθήματος είναι πολλά, όπως η ταχύτερη ανάρρωση μιας ίωσης, αλλά και η μακροζωία.

Μερικά από τα οφέλη της είναι τα ακόλουθα:

Bοηθά στη μακροζωία
Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Pittsburgh έδειξε ότι ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων σε γυναίκες που είναι ευτυχισμένες στη σχέση ή το γάμο τους είναι πολύ λιγότερες απ ό,τι σε εκείνες που βιώνουν μια κακή σχέση.

Μειώνει την πίεση
Οι συχνές αγκαλιές με το σύντροφό σας κατεβάζουν την πίεση περίπου μία μονάδα και απελευθερώνουν την οκυτοκίνη, μια ορμόνη η οποία λειτουργεί χαλαρωτικά και εκλύεται επίσης κατά τον οργασμό, το θηλασμό και λίγο πριν από τη γέννα.

Συμβάλει στην υγεία
Το δέσιμο του δεσμά, αυτή η αίσθηση, ότι γινόμαστε ένα και ενωμένοι αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες, αποκαλείται «συνεκτικότητα». Έρευνά αποδεικνύει ότι αυτή η «συνεκτικότητα» κάνει πολύ καλό στην υγεία μας.

Μας κάνει ευτυχισμένους
Νέα βρετανική έρευνα ανακάλυψε ότι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που αναφέρουν ότι αισθάνονται ευτυχισμένοι επειδή αγαπούν και αγαπιούνται είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους και ζουν περισσότερα χρόνια από τους άλλους.

omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις