Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Γαλατόπιτα


Αποτέλεσμα εικόνας για Γαλατόπιτα
Γαλατόπιτα

Πολύ νόστιμη συνταγή για σπιτική γαλατόπιτα. Τρώγεται ζεστή και κρύα, σαν πρωινό, κολατσιό ή επιδόρπιο.

Γάλα: 1,5 λίτρο
Ψιλό σιμιγδάλι: 1 κούπα
Ζάχαρη: 1 κούπα
Βούτυρο ή μαργαρίνη: 2 κουταλιές για την κρέμα και 4 για το ταψί
Αυγά: 4 μέτρια
Βανίλιες: 2 κάψουλες
Αλάτι: λίγο στη μύτη του κουταλιού
Φλούδα λεμονιού: από 1/2 λεμόνι
Σφολιάτα: 2 φύλλα

Βάζετε το γάλα σε καταρόλα και το βάζετε στη φωτιά. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το αλάτι, την βανίλια και το λεμόνι.

Ανακατεύετε συνέχεια, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βράσει το μείγμα και να δέσει ή κρέμα.

Κατεβάζετε από τη φωτιά. Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε ανακατεύοντας στην κρέμα. Προσθέτετε τις 2 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί κι αυτό.

Βουτυρώνετε με το μισό βούτυρο που έμεινε το ταψί και απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας. Αδειάζετε από πάνω την κρέμα και την στρώνετε ομοιόμορφα. Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κλείνετε ολόγυρα. Βουτυρώνετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο βούτυρο.

Με μαχαιράκι κάνετε τρυπούλες στο πάνω φύλλο και ψήνετε την πίτα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά, περίπου 40 λεπτά. Τρώγεται ζεστή, χλιαρή ή κρύα. Αν θέλετε την πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

radicio.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις