Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

3 αθώες συνήθειες


3 αθώες συνήθειες που κάνουν κακό στο δέρμα σου

Καθημερινές κινήσεις αλλά και συνήθειες που μπορούν να αποδειχθούν κακές για το δέρμα σου.

Απολέπιση. Μέτρον άριστον.
Ναι, η απολέπιση βοηθά σημαντικά την επιδερμίδα, καθαρίζει τους πόρους και χαρίζει λάμψη, όμως χρειάζεται προσοχή. Η συχνή απολέπιση μπορεί τελικά να επιδεινώσει τη λιπαρότητα στο δέρμα και να βοηθήσει στην εξάπλωση βακτηριδίων. Γι’ αυτό, μην κάνεις απολέπιση περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα, και καλύτερα να αποφεύγεις τα σκληρά προϊόντα που προκαλούν επίμονες κοκκινίλες και να προτιμάς προϊόντα με ενυδατικά συστατικά.

Τρίβεις τα μάτια σου;

Μόλις ξύπνησες, χασμουριέσαι και τρίβεις τα μάτια σου; Καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Όταν τρίβουμε τα μάτια μας, σπάνε μικρά αγγεία κι έτσι επιδεινώνονται οι κοκκινίλες και οι μαύροι κύκλοι, με αποτέλεσμα να φαινόμαστε πιο κουρασμένες. Η περιοχή γύρω από τα μάτια χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Βάλε κάθε μέρα μια ενυδατική κι αντιγηραντική κρέμα με ρετινόλη και… θα τρίβεις τα μάτια σου!

Μη σπας τα σπυράκια
Έχεις ένα τεράστιο σπυράκι, άρα τι κάνεις; Μα φυσικά το σπας. Λάθος. Όταν σπάμε τα σπυράκια, όχι μόνο διπλασιάζουμε το χρόνο ζωής τους, αλλά ουσιαστικά, σπρώχνουμε πιο βαθιά τα βακτήρια προκαλώντας μόλυνση στην ευρύτερη περιοχή. Η καλύτερη λύση είναι να βάλεις ειδικά επιθέματα που θα εξαφανίσουν τα σπυράκια και θα αποφύγεις τις παρενέργειες.

Fay'sbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις