Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Κινέζος εργάτης ζητά βοήθεια μέσω ενός παιχνιδιού

Θεέ μου, πόσο αδιάφορα μπορεί να διαβάσουν όλοι αυτό το μήνυμα?
Πόσοι που θα το διαβάσουν θα συνεχίσουν να αγοράζουν κινέζικα είδη, απλά γιατί είναι φτηνά, χωρίς ούτε μία στιγμή να σκεφτούν, ότι για να είναι αυτά τα είδη φτηνά, δεν αφορά την καλή πρόθεση των κατασκευαστών, αλλά ίσα ίσα την κακή τους πρόθεση, την αγνωμοσύνη τους, την ελεεινή αντιμετώπισή τους στην ίδια την ζωή...
Κάπως έτσι αύριο θα αγοράζουν και τα ελληνικά προϊόντα… Ήδη οι ώρες εργασίας αυξήθηκαν τραγικά, οι μισθοί είναι γελοίοι πια και εδώ…
Τι σημασία έχει το που…σημασία έχει το πώς…

Οι Κινέζοι, οι Έλληνες, οι Λαοί ..
ο κομμουνισμός...ο ναζισμός...τα άθλια εκείνα ιδανικά της λαιμαργίας...

Το Σύμπαν τους χωράει όλους, σίγουρα...
Έχει μεγάλη Καρδιά μεν, αλλά και μια τεράστια Μνήμη...
Τους θυμάται όλους...
Γι' αυτό μπορώ να σας διαβεβαιώσω...

Σας το είπα ότι ο πόλεμος πια θα γίνεται για την Ψυχή μας...Εκεί στοχεύουν...
Και αν μέσα στην ανθρώπινη μηχανή υπάρχει έστω και μια Σπίθα Φωτός, με την εξαθλίωση θα σβήσει κι αυτή...
Δεν τους ενδιαφέρει το χρήμα πια...
Τους ενδιαφέρει να μετατρέψουν τον Πλανήτη, από πεδίο Ανθρώπων, σε πεδίο ρομπότ!

Δεν ξέρω αν αυτό το γράμμα απευθύνεται σε ανήξερους...Όποιος πει σήμερα "δεν το γνωρίζω" λέει ψέματα...
Αυτό το γράμμα απευθύνεται σ' αυτήν την Σπίθα Φωτός που καίει ακόμα μέσα μας...
Και πριν προλάβει να γίνει στάχτη, ας την προφυλάξουμε, περισσότερο κι από τα μάτια μας...

για τα παιδιά όλου του Κόσμου, αυτή η Σπίθα Φωτός χρειάζεται να διαφυλαχτεί...
Και ο μόνος που μπορεί να το κάνει είναι η Καρδιά μας!

♥ ♥ ♥

<<<...Κινέζος εργάτης ζητά βοήθεια μέσω ενός παιχνιδιού
Όταν η Τζούλι Κιθ από το Όρεγκον των ΗΠΑ άνοιξε το κουτί με το παιχνίδι που αγόρασε για το παιδί της, σίγουρα δεν περίμενε να βρει μια επιστολή – έκκληση για βοήθεια από έναν Κινέζο εργάτη. Μέσω του γράμματός του, που είχε κρύψει μέσα στο κουτί, ο εργάτης θέλησε να γνωστοποιήσει στο δυτικό κόσμο για τις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι άνθρωποι στη χώρα του.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, η 42χρονη Aμερικανίδα ανακάλυψε το γράμμα ανάμεσα στα φελιζόλ της συσκευασίας του παιχνιδιού. «Δεν περίμενα να βρω μια απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια από έναν Κινέζο εργάτη ο οποίος αναγκάζεται να φτιάχνει πράγματα κάτω από βίαιες συνθήκες», ανέφερε η γυναίκα.

«Δεν αντέχω άλλο. Βοηθήστε μας! Χιλιάδες άνθρωποι κάτω από τον Κινεζικό Κομουνισμό θα σας ευχαριστούν και θα σας θυμούνται για πάντα», έγραφε ο Κινέζος εργάτης, σημειώνοντας ακόμη ότι οι εργάτες στο εργοστάσιο όπου δουλεύει, εργάζονται 15 ώρες την ημέρα, χωρίς αργίες και Σαββατοκύριακα και αμείβονται με 1,61 δολάρια το μήνα.

Ο εργάτης προέτρεπε όποιον βρει το γράμμα να το παραδώσει στην Παγκόσμια Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χαρακτηρίζοντας τα εργοστάσια παιχνιδιών της Κίνας, «στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας».

Η διευθύντρια στο Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κίνας, Σόφι Ρίτσαρντσον, δήλωσε στο Oregonian ότι η καταγωγή ή η αυθεντικότητα της επιστολής δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

«Νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι οι συνθήκες που περιγράφονται στην επιστολή είναι αληθινές με όσα γνωρίζουμε σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα εργασίας», ανέφερε.>>>

http://tvxs.gr/news/kosmos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις