Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Μυστικά για οικονομική καθαριότητα

 
 
Μυστικά για οικονομική καθαριότητα στο σπίτι

Όπως δεν θέλετε να παραφορτώνετε το δέρμα σας με προϊόντα και να ξοδεύετε υπέρογκα ποσά το ίδιο θα πρέπει να θέλετε και για το σπίτι σας, ειδικά όταν υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι να το διατηρήσετε καθαρό, ξοδεύοντας λίγα.

Για καθαρό αέρα: Εκτός από το να ανοίγετε τα παράθυρα σας καθημερινά για να αεριστεί το σπίτι η άλλη λύση είναι τα αιθέρια έλαια των μπαχαρικών. Βράστε σε νερό κανέλα, βανίλια και μοσχοκάρυδο και αφήστε να πλημμυρίσουν με το άρωμα τους το σπίτι σας.

Για κάθε χρήση: Το ζεστό νερό και το απορρυπαντικό για τα πιάτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάθε χρήση. Καθαρίστε και απολυμάνετε με αυτά τον πάγκο της κουζίνας και βγάλτε τα λίπη από τα μάτια της κουζίνας.

Καθαρά χαλιά: Κρατήστε τα χαλιά σας σε άψογη κατάσταση με το να τα σκουπίζετε συχνά. Έτσι θα παίρνετε τουλάχιστον το 70% της σκόνης με αποτέλεσμα να μην χρειαστείτε να τα στείλετε για καθάρισμα στο τέλος της σεζόν.

Για το πάτωμα: Εάν θέλετε πραγματικά τα ξύλινα σας πατώματα να λάμπουν τότε πρέπει να πέσετε στα γόνατα και να βάλετε τα χέρια σας σε δουλειά. Θα χρειαστείτε απλώς ζεστό νερό και ένα πανί. Δείτε σαν προπόνηση για τους τρικέφαλους σας!

Για καθαρά μπάνια: Για το τέλειο αποτέλεσμα θα χρειαστείτε ένα πανί με μικροΐνες, άσπρο ξύδι διαλυμένο σε 1 προς 3 νερό και εν συνεχεία ένα αντιμικροβιακό προϊόν. Όλα αυτά συν καλό και δυνατό τρίψιμο!

Για τζάμια που αστράφτουν: Επιλέξτε και πάλι τα πανάκια με μικροΐνες που απλώς χρειάζονται ζεστό νερό και πλένονται στο πλυντήριο. Για δύσκολες περιπτώσεις αναμείξτε 1 μέρος αμμωνίας, 3 μέρη νερό και μια σταγόνα απορρυπαντικό για τα πιάτα.

jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις