Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ανακαλύψτε τις Γιορτές



Ανακαλύψτε τις Γιορτές – Wayne Dyer 5ο μέρος
# Μην αναλαμβάνετε την ευθύνη να περάσει όλο το σπιτικό σας ευτυχισμένες γιορτές. Φροντίστε τον εαυτό σας και κάντε ό,τι σας αρέσει, προκειμένου να περάσετε καλά. Αν υπάρχουν κάποιοι που αρνούνται να εκτιμήσουν αυτά που κάνετε ή τους αρέσει να γκρινιάζουν, μη δίνετε σημασία. Σύντομα θα διαπιστώσετε ότι ένα με-γάλο μέρος από τα πληγωμένα συναισθήματά τους ή τη δύστροπη συμπεριφορά τους, δεν είναι τίποτα παραπίνω από μια στρατηγική για να σας κάνουν να αντιδράσετε. Μπορείτε, αν θέλετε, να τους αντιμετωπίσετε με ευγένεια, καλοσύνη και κατανόηση, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήνετε να σας αναστατώσουν ή να σας εκμεταλλευτούν οι άλλοι, επειδή αποφασίζουν να είναι δυστυχισμένοι.
# Αν έχετε ενδείξεις αρπακτικής ή παραπονιάρικης συμπεριφοράς, μην την ενισχύετε με την ανταπόκρισή σας ή με το θυμό σας. Προτιμήστε να βγείτε προσωρινά από το δωμάτιο, όταν βλέπετε μια απαράδεκτη συμπεριφορά ή, απλώς, αρνηθείτε να παίξετε το διαιτητή σε κάθε μικροτσακωμό της γιορταστικής περιόδου. Αν διδάξετε στα μέλη της οικογένειάς σας ότι δεν είστε διατεθειμένοι να ανακατευτείτε σε μικροκαυγάδες ή παιδικά ξεσπάσματα και ότι είστε έτοιμοι να αποχωρήσετε από το προσκήνιο μόλις εμφανιστούν, τότε τους βοηθάτε να καταλάβουν τη θέση σας και τους διδάσκετε να σταματούν αυτού του είδους την ενοχλητική συμπεριφορά μπροστά σας.
# Διαμορφώστε τη στάση σας, βήμα το βήμα. Διώξτε τις σκέψεις που σας ρίχνουν το ηθικό. Θυμίστε στον εαυτό σας ότι η εποχή αυτή είναι η πιο ενεργητική για τα περισσότερα παιδιά, γεμάτη, σχεδόν καθημερινά, με εκπλήξεις και συναρπαστικά πράγματα. Είναι κι αυτά ασυνήθιστα σε τόσο υψηλό επίπεδο ενθουσιασμού και καινούργιων πραγμάτων κι έτσι είναι πιθανόν να αντιδρούν με συμπεριφορές που σας ενοχλούν. Αν δείξετε λίγη κατανόηση και συγκρατήσετε το ξέσπασμα του εκνευρισμού σας, θα τους δείξετε το είδος της συμπεριφοράς που θα θέλατε να υιοθετήσουν και τα ίδια. Συγκρατήστε τον εκνευρισμό σας όταν κάποιος μιλάει δυνατά και προσπαθήστε να μιλήσετε εσείς σε χαμηλούς τόνους. Η προσέγγιση αυτή θα σας είναι χρήσιμη σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, είναι, όμως, ιδιαίτερα βοηθητική στην έντονη περίοδο των γιορτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις