Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Λικέρ Πορτοκάλι


 Λικέρ Πορτοκάλι


Αποτέλεσμα εικόνας για Λικέρ ΠορτοκάλιΊσως από τα πιο γνωστά και πιο αγαπημένα σπιτικά λικέρ! Μην ξεχνάτε πως το λικέρ πορτοκάλι ταιριάζει απόλυτα στο μίγμα της καρυδόπιτας ή της αμυγδαλόπιτάς σας πριν το ψήσιμο!
Από το βιβλίο της Ευδοκίας Πατσιλινάκου, Ηδύποτα Εξαιρετικά, που κυκλοφορεί από τις εκδ. Κέδρος Φλούδες από 5-6 πορτοκάλια 1 κ. κονιάκ Κανέλα μασούρι Ολόκληρα γαρίφαλα 1 κ. ζάχαρη 3/4 κ. νερό
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, τα στεγνώνουμε και τα καθαρίζουμε. Τοποθετούμε τις φλούδες σε γυάλα και ρίχνουμε το κονιάκ. Αφήνουμε το μείγμα κλεισμένο αεροστεγώς, για 20 ημέρες περίπου. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα κανελογαρίφαλα για 5 λεπτά. Όταν το σιρόπι κρυώσει εντελώς, το προσθέτουμε στη γυάλα και αφήνουμε το μείγμα για μία εβδομάδα περίπου. Αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού και τα κανελογαρίφαλα. Φιλτράρουμε το υγρό και τοποθετούμε το λικέρ σε μπουκάλια αποστειρωμένα.
lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις