Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Βιβλίο: Αυτούπνωση

Σας αρέσει · 16 ώρες πριν

Ο περισσότερος κόσμος έρχεται για πρώτη - και ίσως μοναδική - φορά σε επαφή με την ύπνωση από παραστάσεις υπνωτιστών και ταινίες, από τις οποίες σχηματίζουν την εντύπωση ότι η ύπνωση είναι κάτι μυστηριώδες και επικίνδυνο. Το φαινόμενο της ύπνωσης συνήθως παρουσιάζεται σαν μια τρομακτική μορφή νοητικού ελέγχου, με την οποία το ανήμπορο θύμα χάνει κάθε έλεγχο του εαυτού του.
Αν ήταν έτσι τα πράγματα, τότε η ύπνωση δε θα με ενδιέφερε πολύ. Σαν κλινικός -ψυχολόγος, έχω πολλούς πελάτες με διάφορα προβλήματα και κανείς ποτέ δε μου ζήτησε να τον βοηθήσω να χάσει τον αυτοέλεγχό του. Αντίθετα, οι άνθρωποι που έρχονται να με δουν, έρχονται για να τους βοηθήσω να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στη ζωή τους. Η ύπνωση είναι το ισχυρότερο μέσο που γνωρίζω για την επίτευξη αυτού του σκοπού.
Εκείνο που έκαναν ο Brian Alman και ο Peter Lambrou σε αυτό το βιβλίο, και μάλιστα κατά αξιοθαύμαστο τρόπο, είναι να σας δώσουν ένα μέσο για να αποκτήσετε μεγαλύτερο έλεγχο των εμπειριών σας. Είναι κι αυτοί κλινικοί -ψυχολόγοι και σε όλη την έκταση του βιβλίου φαίνεται καθαρά η πείρα που έχουν αποκτήσει, βοηθώντας επί πολλά χρόνια τους πελάτες τους να ανακαλύψουν μέσα τους ικανότητες που θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους. Οι συγγραφείς τα κατάφεραν θαυμάσια στην προσπάθειά τους να εξαλείψουν τις μυστηριακές ανοησίες που συνδέονται με την ύπνωση, βοηθώντας έτσι τον αναγνώστη να ανακαλύψει ότι η «ποιότητα ζωής» είναι μια νοητική κατάσταση. Ενημερώνουν επίσης τον αναγνώστη για τις νέες εξελίξεις στον τομέα, τις οποίες συνήθως γνωρίζουν μόνο οι -ψυχολόγοι. Επιπλέον, συνδέουν πολύ καλά τις αφηρημένες θεωρίες με τις πρακτικές εφαρμογές τους - και αυτές οι εφαρμογές είναι το πιο δυνατό σημείο του βιβλίου τους.
Ο Alman και ο Lambrou, με το βιβλίο τους, επιτρέπουν σε όποιον ενδιαφέρεται να βελτιώσει τη ζωή του, να μάθει μια σειρά από απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους που θα τον οδηγήσουν σε αυτό το στόχο. Τονίζουν επανειλημμένα ότι η μοναδικότητα κάθε ανθρώπου είναι ένας σύμμαχός μας, όταν μάθουμε πώς να την αναγνωρίζουμε και να τη χρησιμοποιούμε θετικά. Μας διδάσκουν ότι οι αντιλήψεις μας για τον εαυτό μας και τον προσωπικό μας κόσμο είναι μεταβλητές και όχι άκαμπτες και παγιωμένες. Και το καλύτερο απ' όλα, μας διδάσκουν ότι μπορούμε να αλλάξουμε αυτές τις αντιλήψεις, αν αλλάξουμε απλώς τους τρόπους με τους οποίους μιλάμε μέσα μας στον εαυτό μας. Με τον ήπιο και καλοσυνάτο τρόπο τους, οι συγγραφείς μάς προσφέρουν καθοδήγηση, ενώ ταυτόχρονα μας ενθαρρύνουν να εξερευνήσουμε και να ανακαλύψουμε τι λειτουργεί καλύτερα για μας σαν άτομα.
Οι συγγραφείς εξετάζουν τόσες πολλές διαστάσεις της ζωής και δίνουν τόσες πολλές ιδέες για τη βελτίωση της, ώστε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το βιβλίο σαν οδηγό και εγχειρίδιο ταυτόχρονα, διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας τα μέρη που έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για σας. Ο πρακτικός χαρακτήρας του υλικού που δίνουν προσφέρεται για συνεχείς τροποποιήσεις και βελτιώσεις των υπνωτιστικών σας ικανοτήτων, καθώς θα προχωρείτε στην εφαρμογή του προγράμματος.
Βιβλίο: Αυτούπνωση: Το πλήρες εγχειρίδιο για την βελτίωση και την γνώση του εαυτού. Brian Alman και Peter Lambrou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις